Стартира 3D Арт фестивал в Благоевград

91768155_1337577743_3dkartiny23Международния 3D Арт фестивал стартира за втора поредна година в Благоевград. Началото ще бъде дадено в 10:00 часа пред сградата на киното в областния център. В инициативата ще се включат художници от България и Сърбия.

Те ще рисуват както на стената на киното, така и на фонтаните под площадното пространство. В 18:00 часа започва филмовият фестивал „Со Индипендънт“, със специално селектирана прожекция за малки и големи. От 18:00 часа започва филма на режисьора Пол Шен  – Стив Джобс: Изгубеното интервю“. От 20:30 часа зрителите ще имат възможността да видят филма  „Милтън Глейзър: Да информираш и доставяш удоволствие“.

От днес до 29 май, публиката ще има възможността да се наслади напълно безплатно в зала „Яворов“ на осем филма, създадени от бележити американски творци, спечелили редица награди. Уникален по рода си симфоничен концерт подготвя Камерна опера Благоевград отново утре, 26 май. „Симфоничен рок” е заглавието на концерта, който представлява една модерна хармония, смяна на темпо, агресивно свирене от страна на солистите на  познати мотиви от любими рок-песни.Нетрадиционият концерт е изцяло финансиран от община Благоевград и ще може да бъде видян в две поредни вечери – 26 и 27 май, в залата на Камерна опера. Спектакълът ще бъде допълнен чрез мулти-медия, светлини и допълнителни ефекти.

Петър Радевски, директор на Камерна опера и  композитор и продуцент на  „Симфоничен рок”, разкри малка част от изненадите на концерта.Те включват едни от най-любимите песни на легендарната група QUEEN, чийто права Радевски е успял да закупи. Любителите на QUEEN ще имат възможността да се докоснат до тях, чрез последния създаден филм за тях, озаглавен: „QUEEN – Дните от живота ни“ в рамките на фестивала „Со Индипендънт“. Община Благоевград e подготвила още три големи проекта през този месец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене