„Пирин” на точка от връщане в елита

111788-pirin-montana

„Орлетата” на точка от А група

„Пирин“ Благоевград е само на една точка от завръшане в елита. Това стана факт, след като днес „орлетата“ и „Монтана“ не си отбелязаха гол в дербито в Б група.

„Пирин“ започнаха много по-надъхано мача и още в 5-та минута Мартин Тошев с глава уцели гредата. В 28-та минута Тони Тасев излезе сам срещу вратаря и след като ударът беше отбит, топката срещна дясната греда. За домакините от Монтана най-доброто положение се откри от Мирослав Антонов, чийто удар с глава премина в опасна близост до вратата на Костов. Домакините пуснаха свободен вход за мача и това привлече около 1500 зрители на стадион „Огоста“, като около 100 от тях са привържениците от Благоевград.

И през второто полувреме благоевградчани продължиха да търсят гол, но Мартин Тошев и Тони Тасев нямаха късмета да вкарат. В крайна сметка, мачът завърши без голове, от което са доволни и двата отбора. „Монтана” остана без загуба през пролетния полусезон, като равенството с „Пирин” бе първи мач, в който лидерът в Б група загуби точки. За „Пирин” Благоевград точката в Монтана е повече от скъпоценна. Възпитаниците на Иво Тренчев се нуждаят само от една точка у дома срещу ФК „Бургас”, за да влязат в групата на майсторите. Другия мач в борбата за второто място бургазлии направиха 1:1 с „Локо” Горна Оряховица и спряха „железничарите” в борбата за второто място.

Веднага след приключването на мача, на площада в Монтана е предвиден и концерт на Джина Стоева по случай влизането в А група.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене