Лидерът на червените в Петрич, Димитър Капитанов: БСП се разграничава категорично от протестите и подобна политика на конфронтаци

_thumb (1)

„Протестите в Петрич, са граждански и според мен политическите партии нямаха място в тях, така председателят на БСП – Петрич Дичитър Капитанов откри днешната пресконференция, отговаряйки на въпрос: Защо не е бил в горещата точка на протестите срещу кмета В. Илиев и екипа му. ”Защото сега не е момента да се прави подобна политика. БСП се разграничава категорично от това.” Ние подписахме преди месеци една декларация, с която подкрепихме искането в община Петрич да започнат проверки за разпределението и ползването на публичните финанси. Това е политическа позиция, която взе ръководството на БСП.

Преди няколко дни подкрепихме друга политическа декларация, която е следствие от тези граждански протести. За да може в община Петрич да се води наистина прозрачна и ясна политика, политика, която да е насочена в интерес на общината. ”, разясни позицията на социалистите той. Капитанов поясни, че партията му с тази си позиция има своята тежест, тъй като БСП е главната опозиционна сила в община Петрич. ”Ние правим политика и нашата политика е принципна. Няма да излезем и затова не ни видяхте на протестите, да викаме по елементарен начин, изразявайки публично емоциите си.

Ние сме столетница, правим години наред политика и няма да рушим авторитета си по такъв начин. Нашата политика е против това дясно управление на Петрич повече от 15-16 години. Дясната политика, която в момента се провежда няма нищо общо с икономиката, която Петрич трябва да има. Петрич няма жива икономика! В Петрич, няма селско стопанство! – и, всичко това е свързано с управлението на общината. Така, че нашата принципна позиция, е такава, каквато е била през последните 16 години. Опозиция на дясното управление в общината.”, подчерта лидерът на петричките социалисти.

Капитанов бе разпънат на кръст от журналистически въпроси, тъй като в изказването му има доста объркване на моменти. Той, като дългогодишен общински съветник хвърли изцяло вината върху управлението на общината на настоящите му колеги. ”Говорим, принципно за период от 16 години. За много сериозен брой общински фирми, които не искам да изброявам. А тези,, които сега работят са в трагично състояние. Една от тях е болницата.

Знаете проблемите с фирма „Фарма Петра”, където БСП беше активен фактор, но и в болницата също бяхме активен фактор по времето на нашето управление. Не знам колко са хората от общината които знаят, че беше предвиден медицински одит на болницата, но той не се състоя по наше настояване. Защо още тогава трябваше да се затвори петричката болница.” ”Някой да ми посочи, който и да е било от община Петрич, като гражданин или като политическо лице, с каква собственост разполага община Петрич? – попита Капитанов.

”Значи, ние сме против този начин на управление! БСП, не е за масова приватизация на всяка цена, изтъкна още социалист №1. Капитанов отговори и на въпрос за състоянието на общинската фирма „ВиК„ но този път като служител. ”Тази тема прекалено много се експонира! Общинската фирма „ВиК„ е една от малкото живи фирми, за съжаление в последната година, година и половина, тя е натрупала много сериозни задължения. Моето лично мнение, като представител и работещ във фирмата е, че тя трябва да бъде стабилизирана, Водният цикъл, зацикли точно по време на това управление.

Звучи малко несериозно, когато се заговори, че петричани пият вода от чешмите. Аз, мисля –ч е това не е така!”, откровението му хвърли в изумление присъстващите и то в качеството му на отговорен фактор във фирмата, който отговаря за събирането на парите на водното дружество от потребителите му от Подгорския район. Капитанов каза, че по управлението на неговата партия преди 14 години се свършили два основни неща. ”По времето на кметуването на Андон Чопаков се изгради тържището в село Кърналово и газификацията на Петрич.

От тогава по отношение на инфраструктурата за съжаление са правят само улички и тротоарчета, които са една малка част от сто километровата мрежа само на град Петрич”, похвали се с постижения със задна дата, лидерът на петричките социалисти.. Искам, да насоча вниманието към нещо друго. В последните дни се говори за разпределение на публични финанси в размер на около 40 милиона лева за обществени поръчки, които по никакъв начин не може да се каже, че са провеждани прозрачно и, че се разпределят парите както трябва и фирмите които трябва да ги изпълняват са избрани правилно“, каза социалистът. Капитанов направи анализ на кметуването си, твърдейки, че от тези 40 милиона, в неговото село са инвестирани само малка част.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене