Специален гост на Спасовден: Кметът на Петрич, В. Илиев се весели с жителите на Скрът и Самуилово на храмовите им празници

_thumb (1)

На Спасовден, в Подгорските села Скрът и Самуилово отбелязаха храмовите си празници и традиционно техен гост, бе кметът на община Петрич, Вельо Илиев. Стотици жители, приятели и гости на селата се включиха в селските събори и влязоха в храмовете, за да запалят свещички за здраве и благоденствие. След празничната литургия, която бе отслужена, кметовете на двете села дадоха курбан за жителите.

Кметът на Община Петрич поздрави присъстващите кметове на населени места, жители на селото и гостите им с празника и пожела на всички присъстващи здраве, благоденствие и по- често да се обръщат към вярата и традициите. Той бе щастлив, че и в двете села има много деца, което е сигурна гаранция, че в тях има бъдеще „Расте млада смяна, многото деца, които виждам тук на село ме правят изключително горд и щастлив, каза петричкият градоначалник и не устоя на подканянето да направи снимка за спомен с малките чаровници.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене