Райна пя на съборяните в дупнишкото с. Бистрица, за час и половина взе 1800 лв.

51

Срещу 1800 лева фолкпевицата Райна пя час и половина за съборяните в дупнишкото село Бистрица. Тя пристигна точно в 18.00 часа със сиво БМВ, облечена в къса рокля в актуалния прасковен цвят, която показваше дългите й крака. За час и половина на импровизираната сцена Райна взе 1800 лв., като от общината бяха отпуснали 500 лв. за разходи по събора. Парите за хонорара на певицата събраха местни бизнесмени.

54

Още в 7.00 часа сутринта двамата братя Тупавичарски, племенникът им Сашо Павлов, Васил Газепски и Валентин Михалчев разфасоваха 6 овце и няколко петела, дарени от миряни за курбан за празника на черквата „Възнесение Господне“. Дечицата от детската градина в селото бяха доведени да се черкуват в храма. Малчуганите пазиха тишина и запалиха свещички за здраве. Възрастните хора се просълзиха от умиление, като видяха децата да влизат в храма. „Много рядко тук идват млади хора”, констатираха те.

52

Зам. кметът на община Дупница Красимир Георгиев дойде с дъщеричката си Славина, която се похвали, че тате й е купил сервиз за чай.

53

„От година на година съборяните намаляват. Младите бягат в чужбина, старите си отиват и селото опустя”, коментираха местните хора.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене