Надя Илиянова Манджовска от Земеделска професионална гимназия гр. Сандански зае първо място на националната „Цветна олимпиада” по български език и литература!

 IMG_0788-2Олимпиадата, организирана от сдружение”България си ти!”, се проведе по български език и литература, математика, английски (немски) език и информационни технологии. Участието бе доброволно, като съревнованието обхвана ученици от 8. до 12. клас. В първи кръг по български език и литература учениците писаха есе на две теми: ”Моето бъдеще и моята родина” и „Бъдещето е много по-близо, отколкото си мислим”. От ЗПГ трима ученици бяха класирани на първо място за област Благоевград: Надя Манджовска от 11. клас; Петя Корчева от 10. клас; Петя Петкова от 9. клас. Награждаването се проведе в Благоевград на 18.03. 2015г. в зала „22 септември”

Националният кръг в „Цветна олимпиада” стартира на 28 април точно в 14:00 ч. в цяла България. Победителите от всяка област премериха сили в онлайн тест, като имаха 1 час на разположение за решаването му. Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините са национални победители в „Цветна олимпиада”.

Надя Манджовска показа личен резултат от 92 точки при максимални 100 точки и зае първо място в  предметна област български език и литература.

            Победителите в съревнованието ще бъдат наградени на официална церемония на 1 юни 2015 г. в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене