2 673 зрелостници от Пиринско се явиха на матурата днес

111721-maturi-2015-01

Само един ученик в цялата област е заловен да преписва

2 673 абитуриенти от област Благоевград се явиха на днешните матури по български език и литература. Зрелостниците писаха есе върху произведението на Пейо Яворов „Ще бъдеш в бяло”.

Точно в 7:55 часа тази сутрин в Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов” в Благоевград бяха разсекретени материалите за държавния зрелостен изпит по Български език и литература. Директорът на училището Тина Попова в присъствието на медии, квестори и зрелостник отвори пликовете и пожела успех на учениците от Пиринско успех.

В област Благоевград 107 зрелостници не бяха допуснати до изпита, а 64 пък не се явиха. Само един е заловения да преписка.

Това е ученичка от ПМГ в Благоевград, която ще има шанс да поправи грешката си на изпитната сесия през септември, съобщиха от РИО Благоевград.

 

Иначе изпитът на 12-то класниците започна точно в 8:00 часа, а малко след 9:30 започнаха да излизат и първите зрелостници. Момчетата и момичетата бяха на различно мнение за трудността на есето тази година.

 

Ако си учил нищо не е трудно, аз лично горе долу съм доворен“,

Есе не съм писал, не бях подготвен за Яворов, бяха част от коментарите на абитуриентите.

 

Скалата за оценяване тази година не е променяна и запазва вида си от миналата година, като за да има 3-ка зрелостникът трябва да получи минимум 23 точки.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене