Състезание за тежковози в Разлог събра над 3000 зрители, домакините с четири призови места

i3477Най-добрите тежковози в България мериха сили на атрактивно състезание „Национални изпитания на тежковозните коне – България 2015“, което се проведе на базата на СККС „ДВАЛ“ в Разлог.

В най-малката от шестте категории – до 500 кг живо тегло на коня, за втора поредна година първото място спечели кобилата Найла на Ибрахим Бачевски от Бунцево. Той си тръгна с предметна награда моторен трион. Третото място зае конят на Радослав Писталянов от Бачево, който е член на сдружението и спечели парична награда от 100 лв.

Във втората категория – до 600 кг, кобилата Звезда на Симеон Кузманов от Баня показа най-добри резултати и спечели челното място, а втори остана конят Сани на Борис Шарков от Разлог, също член на сдружението домакин. Те си тръгнаха с парични награди – съответно 400 лв. и 300 лв.

Третата категория беше една от най-оспорваните. Безспорен фаворит в нея стана конят на Ахмед Кючуков от Драгиново, който спечели надпреварата и в следващата категория до 800 кг, той спечели купата на състезанието и беше обявен за най-силния кон на страната. Собственикът си тръгна с парична награда от общо 1100 лв. – 500 лв. награда от третата категория и 600 лв. от четвъртата. Той спечели и специалната награда на публиката – живо агне, дарено от Румен от Калугерово.

Домакините завоюваха третото място в третата категория. То беше спечелено от коня Мартин на Костадин Коцаков, който отнесе парична награда от 300 лв.

В четвъртата категория фаворитът от състезанието в с. Баня миналата седмица – конят Леон на Костадин Дрянков, спечели второто място, а третото завоюва отново представител на сдружението –  конят на Владимир Цолев от Разлог. Наградите са съответно 500 лв. и 400 лв.

В двете най-тежки и атрактивни категории – до 900 кг и над 900 кг, фаворити станаха тежковозите на Петър Петров от Дерманци и Иван от София.

За поредна година състезанието събра над 3000 души публика. Някои от тях си тръгнаха с атрактивни награди от разигралата се по време на състезанието томбола.

Мероприятието беше открито от кмета на Разлог инж. Красимир Герчев, който пожела успех на участниците. То беше уважено и от зам. кмета инж. Венцислав Гърменов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене