17-годишните таланти от Благоевград с нова четворна крачка към елита

72516-632x358Юношите младша възраст на ОФК „Пирин“ направиха нова четворна крачка към елитната група в своята възраст. След като отстраниха с 4:1 връстниците си от „Миньор“ /Пк/, орлетата на Венцислав Гочев отнесоха с 4:0 и частния „Марек 2007“. Въпреки убедителното преимущество на домакините страстите на резервната скамейка на дупничани бяха нажежени до червено от бурните реакции на треньора Цветан Видински. Възпитаниците му обаче не се церемоняха много-много при влизанията в краката на съперниците и на няколко пъти провокираха мелета на терена, като същевременно пропуснаха няколко изгодни шанса да отбележат.

С активното съдействие на дежурния делегат и шеф на областната футболна централа в Перник Валентин Лазаров емоциите не прераснаха в грозни сцени. Трите гола преднина на благоевградчани на почивката допълнително успокоиха обстановката. Мартин Бояджиев вкара на два пъти в 4-та и 27-та мин. В края на полувремето класически характер на резултата придаде Петър Христов. В 67-та мин. Роберто Иванов извърши нарушение за дузпа и гостите останаха с човек по-малко. Точен от 11-те метра бе Христо Младенов.

Квалификационната битка оттук насетне преминава във фаза два мача на разменено гостуване. Следващия противник на малките пиринци излъчват първенецът на Пазарджишка област „Чепинец“ и на Софийска „Лъвчетата“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене