Без категория

3-ма санданчани издъхнаха в един ден: Грип уби племенника на екскмета д-р Др. Попов, 43-г. стоматолог Н. Янкулов

линейка

Грип уби санданския стоматолог д-р Николай Янкулов. Младият мъж, който е племеник на екскмета на община Сандански д-р Драго Попов, е издъхнал в „Пирогов“, където е транспортиран по спешност след усложнения от вируса. Състоянието на сто­матолога д-р Н. Янкулов се влошило преди няколко дни, закаран е в столична клини­ка с поразен бял дроб от ко­варния вирус. За жалост ле­карите не успели да го спасят. С катафалка от София е за­каран в родното му село Хърсово, където е погребан.

Трагедията в семейството е пълна, преди година и по­ловина е починала майката, а преди 4 години – и бащата на д-р Н. Янкулов. Стоматологът в продълже­ние на 15 години наемаше ка­бинет в сградата на стомато­логичната поликлиника в Сандански. Има приятелка, с която живеели на семейни начала.

Още двама санданчани са починали същия ден. Вален­тин Божинов-Яйцето е издъх­нал, поразен от инсулт. Пре­ди години той претърпя теж­ка катастрофа, изпадна в ко­ма, но успя да се възстано­ви. В. Божинов е един от пър­вите собственици на автосер­виз в Сандански. Той бе сред учредителите на партия „Ата­ка“ в курортния град, но след смяната на местното ръко­водство се оттегли от партия­та. Поразен е от инфаркт в до­ма си.

Инфаркт уби и дългого­дишната готвачка в бившето Климатично училище в Сан­дански Янка Малакова.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене