Сатовча с готови проекти за нови пътища и улици

103291-svlachishte-satovcha

Приоритет за община Сатовча за новия програмен период 2014-2020 година са ремонтите и изграждането на нови междуселски пътища и улици в населените места, пише Стандарт. Общинска администрация е изготвила няколко проекта, с които ще се кандидатства за спечелването на европейски средства за тяхното реализиране.

„За нас е най-важно непрекъснато да подобряваме условията за живот в селищата, да има по-добра инфраструктура и по-привлекателна визия в тези населени места. По този начин и местните хора ще са доволни, и ще привличаме повече туристи в региона“, твърди кметът на община Сатовча Арбен Мименов.

Проектите предвиждат благоустрояване на улични настилки в селата Годешево, Слащен, Вълкосел, Плетена и в общинския център, както и изграждане на общински път между селата Кочан и Фъргово. Местната власт иска европейски средства за строителството на резервоар за питейна вода в село Ваклиново, за физкултурен салон и прилагане на енергийно – ефективни мерки в сградата на СОУ „Христо Смирненски“ в село Кочан.

„Има и проект за енергийна ефективност на сградата на читалище „Изгрев“ в с. Вълкосел. Всички наши стратегически проекти бяха представени, защитени и одобрени на заседанието на Областния съвет за развитие“, допълни кметът на Сатовча.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене