ДОБРАТА НОВИНА! С 5, 5 млн. лв. правят модерен градски парк в Петрич

21

Изцяло обновената градинка до жп гарата в Петрич се радва на огромен интерес от страна на хората, това се превърна в едно от най-оживените и предпочитани места за игри, релакс и отдих не само за децата, но и за техните родители, баби и дядовци. „От едно запустяло място районът се превърна в оазис, за което изказваме огромната си благодарност към кмета на община Петрич инж. Вельо Илиев, неговия екип и към фирмата, направила това преобразяване. Всичко е направено много добре, истинско място за отмора”, заявиха петричани пред репортер на „Струма”.

22

Една от майките, Биляна Петрова, каза: „Много хубава е станала градинката, децата се радват на люлките, огромен е интересът, наистина се радваме и сме щастливи всички”.

Градинката, която на практика е един минипарк, бе изцяло възобновена по проекта за възстановяване на градската среда и е сред основните седем обекта, които са на стойност над 6 милиона лева, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие”. Запазени са всички чинари, липи, туя. Засети са и нови растителни видове, изградена е спортна площадка, място за игра на децата, фонтани, беседки. Монтирано е осветление.

Кметът на общината инж. Вельо Илиев и неговият екип от името на хората изказват огромната си благодарност към министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и към заместник-министъра на МРРБ Деница Николова, която, преди да стане зам. министър, е била ръководител на управляващия орган и точно по нейно време община Петрич е успяла да реализира над 9 изключително важни за града проекти. Всички заложени критерии като изпълнение са реализирани на сто процента, това е оценката на ресорното министерство, дадена преди дни.

„След няколко дни ще бъдат финансирани и допълнителните обекти към основните, като цялостното обновяване на градинката в квартал „Дълбошница”, както и пространството между трите блока на входен булевард. Ще се изгради миниголф игрище покрай ул. „Струма” и др. В скоро време ще бъде реализирано и изграждането на градски парк, дългоочаквана мечта за петричани, която ще стане реалност. Петрич ще има модерен европейски градски парк, през лятото започва изграждането. 5,5 млн. лв. вече са договорени за направата на парка в района на граничното поделение”, съобщи добрата новина кметът Вельо Илиев.

До 2020 година общината ще получи 17,5 млн. лв. за различни обекти, с които ще се подобри още повече инфраструктурата. Оживи се и районът около изцяло възобновения градски площад, който е с нова визия.

Хората изразиха благодарността си към общинското ръководство и кмета Вельо Илиев. Петричани се радват на красивата гледка, заведенията около него се оживиха, което е показателно за направеното.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене