Лиляна Павлова: Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа

102334-pavlova

Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. „Дори и зърното, когато се прибере, трябва да се извози, да се закара и да се преработи”, посочи Павлова.

„Тези, които ни критикуват късопаметни ли са, след като нямат нито един проект за Северозапада? До 2009 г. за нито един път в Северозападна България нямаме нито проект нито проектна готовност. Няма с какво да си пуснем фиша, за да си поискаме европейското финансиране”, отбеляза министърът на регионалното развитие. Тя посочи, че още от първия мандат на Бойко Борисов като премиер е възложено проектирането на направлението София–Видин и участъка София–Мездра.

Във връзка със снимковия материал а пътя между България и Сърбия на лидера на БСП Михаил Миков тя коментира, че пътят е реабилитиран. „Той беше в по-лошо състояние, беше ремонтиран и в момента там има свлачище”, добави Павлова.

Тя подчерта, че работата върви и министерството има пълна мобилизация, но в следствие на бедствията има голям брой свлачища в цялата страна, за които се изискват средства. „Едно време планирали „Дунав мост” да го има, но не планирали и не проектирали пътя. Проектирали сме го вече, но сега вече трябват пари. Само участъка Мездра-Ботевград е 340 млн. лева – 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок”, коментира тя. „За последните 15 години те управляваха и какво направиха?”, попита Павлова.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене