Пътуваме до Гърция без задръствмания!

pat2Вижда се краят на заобикалянията на ГП Е-79 край Благоевград, причиняващи огромни задлръствани при интензивния трафик през почивните дни. Двете места, на които заради строителството на ЛОТ-2 на АМ „Струма“ бе въведена временна организация на движението чрез заобикаляния, са при двата тунела след разклона за Рилския манастир и при отбивката за село Бараково в посока Благоевград.pat11

На тези две места миналата година настилката на Е-79 бе премахната, за да бъдат изградени мостове, заради което бе въведено заобикаляне. При тях поради рязкото падане на скоростта се образуваха тапи. Днес двата новоизградени мостове, под които ще мине трасето на ЛОТ-2, свързващ Дупница с Благоевград, бяха асфалтирани. Старото трасе на Е-79, което е подновено с горепосочените мостове, ще остане да се ползва и след пускането на автомагистралата за пътуващите в посока Кочериново, Рила и Рилски манастир.

Очаква се движението по новите мостове да бъде пуснато до средата на месец юни.преди началото на летния сезон. На този етап предвижването от София до Благоевград ще става за 1 час, колкото е разстоянието от квартал „Люлин“ до центъра на София. Така на практика Благоевград става новия квартал на София.

000


Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене