Разследват отвличане на 13-годишна в Благоевград, телефон 112 прегря от психари, жена се представя за актрисата Мила Йовович

полиция

13-годишно момиче е било отвлечено пред дома му в Благоевград. Случката се разиграла завчера пред жилищен блок в кв. „Ален мак”. Сигналът за престъпното посегателство е подаден от бабата на тийнейджърката. По думите на 57-годишната В. Георгиева момичето било принудено насила от познат мъж на име Дани да тръгне с него. Тя не се съгласила, но той започна да я дърпа и я взел със себе си. По-късно, като се прибрала, разстроената девойка разказала на баба си за случката и потърсили помощ в полицията. По случая е започнало разследване за престъпление по чл. 143, ал. 1 от Наказателния кодекс и е уведомен дежурен прокурор. Мъжът, който е посочен за похитител, се издирва за обяснения. Полицаите проверяват различи версии, в това число и за измислица на тийнейджърката за екшъна като оправдание за пред бабата. Иначе за отвличане на малолетна се предвижда затвор от 3 до 10 години.

През последното денонощие е имало няколко психарски обаждания на телефон 112 от хора, които се представили за кинозвезди и известни спортисти. Една от жените казала, че е актрисата Мила Йовович, която се нуждае от спешна помощ. На мнимите знаменитости е оказана психиатрична помощ след локализиране на местоположението им.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене