Топ Преса: Благоевградският общински съветник Бисер Стойчев – „Грозния“ – фалшификатор?

 

photo_verybig_970504

Под сурдинка в областния град се коментира, че не напразно общинският съветник Бисер Стойчев е председател на Комисия по развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство в ОбС – Благоевград, също така участва и в комисия по икономика и приватизация…

Миналата година и Бриндо обвини Стойчев в имотна измама и фалшификация

 

Силвия СТОЯНОВА

Само преди дни в Районен съд Благоевград стартира едно от делата срещу възбрана на имот, за който е замесен благоевградският общински съветник Бисер Стойчев – „Грозния”.

Кактопо-раностана известно,благоевградчанинътКрасимирВеликовСтефанов на21.02.2012 год.купува имот №019042, находящ сев землището на благоевградското село Еленово,местността „С. Марулево”,с площ на имота по скица12,394 дка.

Сделката с покупката на имота е осъществена при нотариус Искра Кутева, с район на действие Благоевград. От страна  на продавача се явил Аспарух Костадинов Стойчев, придружен от двамата му сина Бисер и Костадин Стойчеви.

Скандалното в случая е, че именно наследниците на имота, за които баща и синове Стойчеви представили пред нотариус Искра Кутева удостоверения за това, че се отказват от наследството на имота, сега същите имат претенции и са завели иск в районен съд – Благоевград за дял от 1/3 на въпросния имот, като може би представените документи за това, че се отказват от наследство на имота са фалшифицирани.

Според източник, сестрите на Аспарух Стойчев, които са наследници на имота не са знаели, че наследственият имот е продаден.

По искане на собственикът на имота Красимир Стефанов, съдия Калина Иванова се разпореди двете сестри на покойния баща на Бисер Стойчев да бъдат разпитани за въпросните документи, както и най-вероятно ще се направи графологическа експертиза на подчерка и подписите на роднините на съветника Стойчев.

В съдебна зала пишман общинският съветник Бисер Стойчев направил искане делото да бъде прекратено, но съдия Калина Иванова не уважи искането и насочи делото за 06.05.2015 год., за да бъдат разпитани роднините му.

„Не само документите на роднините Бисер е фалшифицирал. Аз съм възмутен от случващото се около покупката на имота и след като разбрах, че има възбрана от съда на имота, който придобих през 2012 год., отидох да проверя какво става в службата по земеделие към община Благоевград и се „видях в чудо”. В деловодството на общинска служба по земеделие разбрах, че от мое име са пускани заявления и са взети „данъчна оценка” и скица на имот. Шокиращото в случая е, че попълнените документи са с различен почерк от моя, както и подписите, освен това в заявленията са попълвани лични данни, а именно единен граждански номер, което е незаконно. Вече съм сигурен, че това е дело на общинският съветник Бисер Стойчев, както го наричат в Благоевград – „Грозния”, защото именно той ми заяви, че, ако не му прехвърля имота, ще направи всичко възможно да ми го отнеме. Но аз как да му го прехвърля, като съм го купил”, коментира на свой ред Красимир Стефанов.

Той е категоричен, че ще изиска графологическа експертиза за пусканите заявления в службата по земеделие, като най-вероятно почерка ще докаже съпричастността на общинския съветник с измамите.

„Ще ви дам допълнително информация, тези общински съветници как действат и колко са безскрупулни. Ще настръхне Благоевград. За всичко имам документи, свидетели и доказателства, но ще ги приложим в по-късен етап, за да не попречим на разследването на прокуратурата и полицията”, допълва Красимир Стефанов.

Под сурдинка в областния град се коментира, че не напразно общинският съветник Бисер Стойчев е председател на Комисия по развитие на селските райони, земеделие и горско сто панство в ОбС – Благоевград, също така участва и в комисия по икономика и приватизация, което му дава възможност да има достъп до информация в службата по земеделие към общинска администрация Благоевград.

Това не е първото обвинение, отправено към Стойчев. Миналата година и благоевградският бизнесмен Иван Хамбарджийски – Бриндо обвини общинския съветник в имотна измама – неправомерно придобиване на имот, наследствена съсобственост на неговата майка.

Хамбарджийски показва документи, според които неговото семейство е собственик на имот в кв. „Струмско”. Твърдението си той аргументира с решение от 23.08. 2011 г., с което е възстановено правото на собственост върху имота на наследниците на Методи Ахчийски, чиито преки наследници са те. Хамбарджийски заявява, че имотът е придобит на 16.10.2013 г. при нотариус Искра Кутева чрез фалшива скица и фалшиви показания на наследници. Всички документи са придвижвани от съветника Бисер Стойчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене