Местния печат

печат

„Струма“

Глад за над 300 бармани и сервитьори в благоевградските заведения, от бизнеса искат облекчен внос на работна ръка от Македония и Сърбия

Над 300 бармани, сервитьори и готвачи е недостигът на персонал в благоевградските заведения в момента. Това е тъжната статистика, макар и недостатъчно точна, с която разполага Асоциацията на ресторантьорите.

 

Секретарката на кмета А. Тотев Снежана Николова със семейството си отлетя за Америка със зелена карта

Доайенът сред  служителите в община Сандански Снежана Николова, която от 6 години е секретар и дясна ръка на кмета Андон Тотев, спечели зелена карта и отлетя за Америка. Тя ще ползва платения си годишен отпуск, след това неплатен, докато реши дали да остане в САЩ.

 

Яхиново се сбогува с 4 от децата си, улицата на смъртта почерня от скръб и плач

Село Яхиново погреба четирите момчета, загинали в неделя в зверска катастрофа. Улиците бяха затихнали, чуваше се само траурният звън на камбаната. Хората, смълчани, вървяха с цветя.

 

Санданчанин наказан с 10 дни арест за футболно хулиганство

Наказание 10 денонощия задържане в ареста постанови съдия Николина Бузова на Николай Везаров по Закона за футболното хулиганство. Съседът му и приятел Илия Терзийски е наказан с административно наказание глоба в размер на 500 лева.

 

 

„Вяра“

Почернено Яхиново изпрати в бели ковчези жертвите на невижданата катастрофа Илиян Гущеров, Ивайло Йотов, Емил Скоклев и Мариян Джамбазов, погребаха Елза Георгиева в Кюстендил

Вчера в Яхиново и в Кюстендил в последния им път бяха изпратени жертвите на катастрофата, станала в неделя в дупнишкото село.

Един след друг с неописуема мъка и плач бяха погребани Илиян Гущеров, Ивайло Йотов, Емил Скоклев и Мариян Джамбазов. На церемониите присъстваха стотици хора – роднини, близки, приятели, съученици, учители на без време разделилите се с живота момчета.

 

Активистката на АБВ Мария Захариева оглави ИТ в Перник, без да й потърсят диплома за инженер, конкурентът й Карамитов: Да си подаде оставката

Досегашният финансов контрольор на община Перник Мария Захариева е новият директор на Инспекция по труда-Перник. Това съобщиха наши източници от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”. Новината е шокираща, като се има предвид, че длъжностната характеристика на заемащия поста изисква диплома за инженер.

 

Кметът Васил Васов изригна срещу животновъдите бунтари от Райово: Аз ще им е**м майката, у боклуците

“Аз ще им е**м майката, у боклуците. От днес ги гоня. Ето така ще им помогна. Овците ли искат да им доя? Нема да е техната, тая, дето я вършат. Няма да са на това място тия коне, а проблемът си е техен къде ще си пасат животните. Това не са хора, това са боклуци. А дали на недоволните от мен животновъди съм отправял закани и съм ги нападал на бой – нищо не ме интересува, ще се доказва в съда”.

 

С 3 „легнали полицаи” ограничават скоростта на улицата на смъртта в Яхиново, 200 ученици от Дупница: КАТ да не бездейства, а да контролира пътищата по 24 часа

3 повдигнати пешеходни пътеки („легнали полицаи”) ще бъдат поставени до края на следващата седмица на улица „Иван Вазов” в Яхиново, където при тежка катастрофа в неделя загинаха четирима младежи от селото и жена от Кюстендил. Това съобщи на пресконференция вчера зам.-кметът и председател на Общинската комисия за безопасност на движението в Дупница Крум Милев.

 

Съдия-изпълнител оцени на 20 000 лв. земя и трафопост на бившия шеф на ДАП в Благоевград Димитър Шопов

Съдия-изпълнител обяви за публична продан земя и трафопост, собственост на фирма „Мактранс“ на бившия шеф на ДАП в Благоевград Димитър Шопов. До продажбата им се стига след наложени преди време тежести в полза на агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Дружеството на Димитър Шопов е в ликвидация и обявено в несъстоятелност от месеци. Това е първата публична продан на имотите му, която възлиза на обща стойност над 20 000 лева.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене