Цветанов похвали кметове в Пиринско

0e8918ca27be7c7c488bbaaf9c3fb466_600x460Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов е достоен и ценен авторитет, доказал се през този мандат. Членовете на общинската структура категорично са доказали, че стоят зад него в един следващ мандат. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за предстоящите кметски избори в Пиринския край. Според негo са успешни и кметовете на Банско и Разлог – Георги Икономов и Красимир Герчев.

„Убеден съм, че хората ще оценят това, което са направили въпреки затрудненията, които имаха с експеримента „Орешарски“ и коалицията БСП, ДПС и „Атака“. Кметовете натрупаха доста опит, администрациите започнаха да подготвят проекти по европейски програми, което даде възможност да се реализират проекти с европейската солидарност, а това е добра перспектива за развитието на курортите в Благоевградска област“, коментира още Цветан Цветанов. Той уточни, че в структурите в страната текат събрания за номиниране на кандидати за кметове. За момента в общините Сатовча и Гърмен, където Цветанов проведе срещи с местните структури, все още няма конкретни кандидати. „Вероятно имената ще станат ясни след 20 юни, като ПП ГЕРБ категорично ще заложи на почтени и уважавани хора“, каза още Цветан Цветанов.

„В следващите месеци е важно да се намери най-добрата кандидатура, която ще издигнем за кмет на Гърмен на предстоящите местни избори. За ГЕРБ всяко населено място е важно, независимо дали е малко или голямо. Не мислете, че София е приоритет, а Гърмен не е“, каза още Цветанов пред активисти в Гърмен. Той обясни, че в малките общини работните места идват най-вече от местното управление, затова е изключително важно да се положат максимални усилия и да се спечели местният вот. На срещата бяха обсъдени конкретни казуси, основните трудности в общината и района, желанието, амбициите и възможностите на ГЕРБ за предстоящите местни избори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене