Загиналата в кървавото меле в Яхиново е учителка от Кюстендил

71839-632x35840-годишната начална учителка Елза Петрова от Кюстендил е една от загиналите в жестоката катастрофа в дупнишкото село Яхиново.

„Прекрасен човек и колега. Само след няколко дни, на 24 май, трябваше да раздаде свиделствата на учениците си от І „а” клас”, каза директорът на ІІ ОУ „Даскал Димитри” в Кюстендил Светла Антова. 40-годишната преподавателка от дълги години работела в школото, като водела началния курс. Според колегите й Елза била слънчев човек, семейството имало две деца – дъщери, едната от които е студентка, а другата все още ученичка в Кюстендил.

„Сутринта около 7 часа ми се обади съпругът на Елза”, каза директорката  Антова, като допълни, че утре тя и колегите и ще отидат на погребението. „Все още не знаем кога ще бъде, тъй като очаквали семейството и да определи часа на траурната церемония”.

Според близки на семейството преподавателката спряла до бордюра в Яхиново, за да разлепи обява, с която майстор на покриви от Кюстендил, приятел на съпруга й, предлагал услугите си. Сигурно е искала да направи услуга, такъв човек беше, гледаше все да помогне, казват колегите й.

Децата от класа й още не знаят защо госпожата им я няма, остават десетина дена до края на учебната година, така че ще направим всичко възможно да им спестим тази лоша новина, това са малки деца, те са много впечатлителни и раними, заради това се надяваме да не разберат за смъртта на преподавателката им, казаха още от ІІ ОУ в Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене