Бойко зове за война с джигитите на пътя

Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов обяви, че контролът на пътищата трябва да е по-строг, за да се предотвратят инциденти като този в село Яхиново.

В тежката катастрофа на 10 май загинаха петима души, сред които и 15-годишно дете. Според първоначална информация автомобилът се е движел с около 140 км/ч., а шофьорът е бил под влиянието на алкохол.

„Не може да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти“, коментира Борисов по време на връчването на наградите „Достойни българи“. „Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата“, допълни още той, цитиран от „Стандарт”.

Според Борисов катастрофата е можело да бъде предотвратена със сигнал до органите на реда: „Ако е имало съсед – да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново“. И призова да обявим война с джигитите на пътя. „Като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. Майка му ще се сърди, че си му навлякъл неприятности, но ще му спасиш живота“, каза той.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене