ИСТИНАТА ЛЪСНА ! САМО В ТОП ПРЕСА ! Тома Белев е г-н Никой в Асоциацията на парковете!

11089006_468943289936311_6325752269860131754_oВАС: Тома Белев е г-н Никой в Асоциацията на парковете
Определение от 7 април 2015 г. на Върховния административен съд слага край на незаконното царуване на Тома Белев начело на Асоциацията на парковете, продължило цели 7 г. Възелът се разплете, след като за жалба по административно дело №11721 от 2014 г., която е срещу становище на МОСВ за ОВОС от 4 август 2014 г., магистратите най-после потърсиха документ за легитимно представителство на подписа под нея, който е на душманина на развитието на ски зона Банско. Като не е получен такъв, ВАС е отказал да я задвижи, с което фактически най-после ясно се казва, че Белев е г-н Никой.
Съдиите са посочили в мотивите си фактите, които преди време бяха изнесени публично и от НГК „Природата за хората и регионите“. А именно, че Управителният съвет на сдружението се състои единствено от юридически лица – 5 дирекции на държавни природни паркове – „Витоша“, „Русенски лом“, „Златни пясъци“, „Рилски манастир“ и „Сините камъни“. Всеки един от парковете се представлява от определено физическо лице. За „Витоша“ това е Тома Георгиев Белев, който към момента на учредяване на сдружението – 28 януари 2003 г., е бил директор на парка и е избран за председател единствено в качеството му на длъжностно лице. Обаче от 3 г. не е на поста и по тази причина няма никакви легитимни права.
Има и още нещо. С решение на Общото събрание на Асоциация на парковете, проведено на 28 януари 2003 г., Белев е избран с мандат от 5 г. Той е изтекъл през 2008-а, не е правено ново ОС и този срок не е подновен. Това означава, че „еколог №1“ 7 г. се е разпореждал незаконно.
Белев обаче във всичките си безбройни медийни изяви продължава натрапчиво да заблуждава обществото, че представлява и е председател на Управителния съвет. От НКГ „Природата за хората и регионите“ припомнят, че за годините с изтекъл мандат организацията на парковете е изкупила десетки имоти във Велико Търново, Сливен, Бяла, Разград и Русе – пасища, ливади, земеделски и частни земи.
Асоциацията наред със „Зелени Балкани“, WWF-Дунавско-Карпатска програма, сдруженията „За земята“ и „Жива природа“ са най-големите жалбоподатели срещу инвестиционни проекти и намерения на държавата, общините и бизнеса. По всичките преписки, а те са над 100, през последните години Тома Белев се е подписвал като представляващ организацията, без да има такова право. От „Природата за хората и регионите“ настояват за пореден път Министерството на земеделието и храните най-накрая да извърши цялостна проверка и резултатите да бъдат предоставени на компетентните органи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене