Тон и половина пъстърва и награди за над 14 000 лв. привличат риболовците от Пиринско към язовир „Доспат”

71554-632x358

Тон и половина пъстърви и награди на обща стойност над 14 000 лева ппривлякоха вниманието на риболовците от Пиринско към язовир „Доспат”. Внушителното количество хищници с тегло между 250 г и 1,5 кг ще бъдат изсипани в огромния изкуствен водоем за състезанието, което ще се проведе на 16 и 17 май, то е част от Националния фестивал на пъстървата и е отворено за всички желаещи да участват. Като консултанти и съдии са поканени най-силните въдичари от националния отбор на България.

Майсторите и любителите на улова на петнистата красавица ще премерят сили в различни дисциплини: риболов на пъстърва от лодка, от брега с естествени и изкуствени примамки, както и с муха и шнур. Дамите ще се състезават наравно с мъжете, тъй като често са по-добри с пръчката и влакното от тях. Отделно има и национален турнир за деца.

Освен стотиците награди, като фланелка плюс пакет храна и вода за два дни за всички участници, победителите получават купи и медали, а специален трофей е предвиден за майстора, уловил най-голямото парче.

Записването за участие се извършва в уеб страницата на фестивала.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене