Общинари се включиха в чистенето на Симитли

_thumb

За поредна година Община Симитли се включи в кампанията „Да изчистим България”. Всички населени места в общината ще бъдат обхванати и ще бъдат почистени, както се случва вече няколко години. Стартът на акцията бе даден днес, като чистенето започна от рано сутринта. Общинари и жители на Симитли запретнаха ръкави и започнаха голямото чистене около ОДЗ „Ораново” и социалните заведения там. Много от гражданите се включиха в кампанията като излязоха да почистят пред домовете си.

Кампанията обхвана всички населени места в общината. В село Железница бе почистена централната част, около кметството и църквата. По-чиста стана и централната част на село Полето, а в село Крупник бе почистен скат.

Изчистен бе и пътят към гробищния парк в село Черниче и гробищният парк в село Полена.

Почистени бяха и паметниците в местността „Орловец”. Боклукът, който бе събран бе извозен безопасно до общинското депо. Кампанията „Да изчистим заедно” продължава и следващата седмица, когато всички заедно ще чистим зоните за отдих и спорт.

След почистването кметът Апостол Апостолов и трудещите се общинари поднесоха венец в знак на признателност по повод 70 години от победата над хитлерофашизма.

 

М.Иванов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене