Connect with us

Политика

ПП “България без цензура” и ВМРО-БНД пишат доктрина за развитието на България

Published

on

BGBez_VMRO_2_IMG_9243

ПП “България без цензура” и ВМРО-БНД ще пишат национална доктрина за България. В нея ще бъдат определени политиките за развитие на страната за минимум 20 години напред. В нея ще бъде посочени действия за борба с политическите, икономическите и всякакви други монополи и дори приемане на закон за защита на българските език и култура. Тезата бе обявена на старта на официалните преговорите за коалиция днес. Събраха ни родолюбието и патриотизма. Нашата цел е победа, обявиха лидерите Николай
Бареков и Красимир Каракачанов. Ръководствата на двете формации си размениха идейните платформи за сключване на споразумение и общи действия. В тях са основните теми, които трябва да съчетаят двете
партии, да се изгради структура за взаимодействия и начин за взимане на решения.

Според Бареков и Каракачанов се очаква коалицията да бъде факт в началото на март. В края на февруари на Национален съвет ВМРО трябва да реши за коалицията и даде мандат за подписване на споразумението. Тогава ще е и Националният съвет на ЗНС. Ще бъда там и се надявам да се вземе решение за излизане на Румен Йончев от групата на Коалиция за България и тя да остане без мнозинство в парламента, обясни Бареков. Той посочи, че е оптимист за голям съюз на центристка основа с неопетнени политици.

“Имали сме много неофициални разговори. Трябваше да изчакаме формирането на нашата политическа сила. Вече имаме ръководство, щаб, структури. Имаме програма на действие. Искаме да сме прозрачни. Съвместими сме с много от нашите приоритети – борбата с демографската криза и социалните проблеми в страната. Въпреки че много партии сега се упражняват по тези теми, ние бяхме първите, които ги повдигнахме. Много от тях се опитват да яхнат и февруарските протести, но се видя, че не е толкова лесно.
Фактът е, че една година по-късно резултат няма”, каза Бареков след началото на преговорите с воеводите. Той припомни социологията, която определя трето място на формацията. “Това означава, че ще се борим за
победа. Нашата коалиция не е само за евроизборите. Нас ни обединяват целите за преодоляване на безработицата и липсата на сигурност”, категоричен е лидерът на “България без цензура”. Той определи като основни противници политическите монополисти ДПС, БСП, ГЕРБ и разбира се Касим Дал, който финансира политиката си с пари от чужда държава.

Избрахме Ангел Славчев и Ангел Джамбазки за изработването на конкретни стъпки за общо споразумение с ВМРО. Росен Петров ще бъде предложен за заместник-председател в ПП “България без цензура. Стефан Кенов ще е главен секретар. Изпълнителното бюро на ПП “България без цензура” е почти готово”, съобщи новините около партията си Бареков.

За ВМРО идеята на тази коалиция е ясна, коментира Каракачанов. “Това е първа официална среща. Реално се водят вече разговори, имахме общи мероприятия, свързани със социални теми, кръгли маси, организирани от “България без цензура”. В тези разговори се опитахме да засегнем важни за нас цели. Днес слагаме началото на официалните разговори. Връчихме идейна платформа за водене на преговори и евентуално сключване на споразумение. Основните неща, които според нас трябва да бъдат включени за общи действия. Продължаваме. Идеята ни е да направим нещо публично, прозрачно. Разговорите да се водят пред лицето на обществото, а не както през последните години – на тъмно. Разменихме си програмните документи, за да е наясно обществото какво се създава и какви са неговите цели, обясни лидерът на ВМРО.

“Предстоят ни две главни решения – първото е политическо за нашата формация, а второто да приключим успешно разговорите с “България без цензура” по двете основни направления – патриотизма и социалните теми.
Това са основните теми, по които трябва да съчетаем нашите виждания”, обяви след старта на преговорите зам. председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Една година след февруарските протести пак сме на една маса с Ангел Джамбазки. Единствените сме, които успяха да се обединят, посочи зам. председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев. Той съобщи, че на 16-ти февруари двете партии ще направят голям национален митинг-протест в София „Една година по-късно срещу монополите на статуквото“. Ще покажем нашата мощ. Този път с Джамбазки няма да се срещнем на ларгото, а ще тръгнем заедно. Само с протести обаче няма да успеем, трябва политическа воля и действия, а ние имаме потенциала да го направим, категоричен е Славчев.

вмро-българия без цензура

Политика

Приет е Националният план за готовност при пандемия

Published

on

Министерският съвет прие Националния план за готовност при пандемия. Той беше представени от здравния министър Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и изпълнителният директор на „Пирогов“ Асен Балтов.

Основните цели са ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, осигуряване на лечение на заболелите, даване на информация на обществото.

„Този план има общ характер. Това е програмен документ, той е основата на всички планове, които ще се правят от тук, нататък за всички заболявания”, подчерта проф. Костадин Ангелов.

При изготвяне на проекта са използвани ръководства и насоки на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, съществуващи научни познания в областта и натрупан практически опит в страната за справяне с предходни епидемии и пандемии.

Доц. Ангел Кунчев обясни, че планът касае всички възмогни пандемии.

„Ключово значение има информацията към хората. Със сигурност след Нова година ще започне имунизацията срещу този вирус”, заяви доц. Кунчев.

Проф. Ангелов подчерта, че ваксинацията ще бъде доброволна и напълно безплатна.

„Ангажимент на координационния център и правителство ще бъде всеки един гражданин, който желае ваксина, да му я осигури”, каза проф. Ангелов.

„До края на тази седмица ще бъдат осигурени хладилници за съхранение на ваксината. Те ще бъдат 4 на брой – 2 ще са в София, един в РЗИ Бургас”, обясни проф. Ангелов.

Днес е определен председател на Координационния съвет за изпълнение на Националния план за ваксините. Това ще бъде проф. д-р Красимир Гигов. Той е ген. директор на БЧК и главен координатор на Експертния съвет по медицина на бедствените ситуации

Началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че назначаването на Гигов го е изпълнила със задоволство.

„Той има необходимите познания, опит, размах на действие при такива мероприятия. Единственото, което искам да му кажа, е, че може да разчита безрезервно на помощта на ВМА”, каза директорът на болницата. Той обяви, че там също ще бъдат доставени хладилници за съхранение на ваксина.

Continue Reading

Новини

Опазването на човешкото здраве е приоритет за ПП “Републиканци за България”

Published

on

Днес, по повод 1-ви декември – Световният ден за борба със СПИН, в Сливен, “Републиканци за България” организираха информационна кампания с цел запознаване на гражданите с опасностите от болестта и начините за предпазване от нея.

Младите Републиканци бяха подготвили специални брошури, които раздаваха на жителите на града. Всичко това се случваше при спазване на противоепидемичните мерки.

За нас в “Републиканци за България” опазването на човешкото здраве е приоритет и сме сигурни, че подобни кампании водят до подобряване на информираността и спомагат за намаляване на заболеваемостта в страната ни.

“Това е само първата от множество такива инициативи”, бяха категорични организаторите.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al