Панихида за Неврокопски митрополит Натанаил


Без имеНавършват се 18 месеца от кончината на блаженопочиналия Неврокопски митрополит Натанаил, който се упокои в Господ на 16 ноември 2013 г. По този тъжен повод на 9 май, събота, от 11 ч. в храм „Успение на Пресвета Богородица“ в град Гоце Делчев ще бъде отслужена панихида за упокоение на душата му. Преди това от 9 ч. в същия храм Неврокопският митрополит Серафим с духовници от епархията и гости ще отслужи заупокойна света литургия. Накрая на гроба на митрополит Натанаил в двора на Неврокопска митрополия ще се отслужи заупокойна молитва (трисагий).

Очаква се отново своята почит към покойния митрополит Натанаил Неврокопски да изразят със сърдечна към Бога молитва много православни християни от епархията, страната и чужбина, най-вече от православна Гърция, където също помнят нашия забележителен духовник.

Традицията за правене на помени в Южна България и конкретно в Гоцеделчевския край повелява да се прави помен на година и половина, а също на две години и на две години и половина, като от третата година остават само годишните помени, заявиха свещеници от епархията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене