Бури и градушки след жегата на Гергьовден

времето

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Още преди обяд в западните райони, а около и след обяд и над останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-интензивни и значителни валежи, придружени от гръмотевици ще има в следобедните часове в Централна, а до полунощ в Източна България и там на места ще има градушки. Вятърът от северозапад ще се усили и ще е умерен. С него ще нахлуе по-хладен въздух и максималните температури ще са между 23° и 28°, в крайните югозападни райони до 31°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 26°, а минималната 17°, за Банско 26°/18°, Разлог 27°/18°, Дупница 26°/16°, Кюстендил 28°/14°, Перник 24°/16°, Гоце Делчев 30°/19°, Сандански 31°/19° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 31°, а минималните до 19°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията през втората половина от деня, а по-значителни количества валеж ще има в Родопите. Ще е ветровито с умерен, по високите и открити части – до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°. 

Преди обяд над Черноморието ще е слънчево, но след обяд облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 19° и 24°, Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 13° – 16°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене