Без категория

Червените от Пиринско – най-мощната група на 48-мия конгрес на БСП

Мощната група на БСП

Червените от област Благоевград бяха едни от най-многобройните гости на 48 конгрес на БСП вчера. Групата бе водена от народният представител Емил Костадинов.

Емил Костадинов

На конгреса присъстваха още председателят на Областния съвет на БСП Благоевград- Юлиян Гошев, както и делегатите от всички 14 общини. Те успяха да покажат, че за да бъдат първи на предстоящите избори, трябва да работят в единство.

БСП-конгрес

48-мият конгрес беше важен със своите послания и към членовете на БСП, и към българското общество, защото показа сила, самочувствие, с което да извървим пътя, който сме започнали, след парламентарните избори. Това заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР лидерът на БСП Сeргей Станишев.

Според него БСП многократно е била атакувана. „И през последните месеци е така. Викали са ни „червени боклуци”. Само, че ние имаме нещо повече от лични отношения, симпатии, антипатии, и това е кауза. БСП е единствената ясна партия с кауза. Затова е оцеляла, затова вървим напред“, категоричен бе председателят на партията. На въпрос за АБВ, той отговори, че тази страница действително е затворена. „Това не беше леко за всеки един от нас, защото става дума за хора, с които сме работили, за които сме работили в много техни кампании – и на Георги Първанов, и на Ивайло Калфин, с които сме спорили, но сме ги подкрепяли във всяко едно начинание,. Затова не беше лесно, но мнението на партията, мога да кажа, е категорично“, допълни Станишев.

М. Иванова /

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене