Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, ексклузивно пред Топ ПРЕСА

Топ Преса е добра медия в добра група. Разпространява се много добре, чете се много…
Пожелавам на читателите и издателя да са живи и здрави, да бъдат добри българи, каквито са. Защото това ни е нужно в момента.

Jambazki A.

Ангел Джамбазки е роден в София на 21 март 1979 г. Завършил e право в Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член с на ВМРО от 1997 г., като в момента e заместник-председател на ВМРО. От ноември 2011г. до юни 2014г. e общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО през октомври 2011г. На 25 май 2014 г. е избран за член на Европейския парламент от Р България от квотата на ВМРО. Владее английски, немски и руски език.

Jambazki A. - 2

Топ Преса беше единствената медия, която засне видео от VIII-та студентска конференция на Стопанския факултет, проведена в учебно-методична база Бачиново на ЮЗУ “Неофит Рилски”. Гост-лектор на събитието беше евродепутатът и зам. председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки, който изнесе лекция на тема „Финансиране на Ислямска Държава“. След лекцията, която за мен беше много интересна се уговорихме с г-н Джамбазки да се видим в неговия офис, който се намира на булевард „Св. Св. Кирил и Методий“ № 2

Г-н Джамбазки, какво е вашето мнение за сектата „Свидетели на Йехова“?
– „Свидетели на Йехова“ е една от най-опасните секти, които действат на територията на България. ВМРО винаги е имало много трърда позиция, срещу нея по много причини. На първо място те проповядват неуважение към националните символи и държавното знаме. Да не уважаваш държавното знаме, значи да отричаш държавността на Република България. Те проповядват неуважение към полицията и към службите за сигурност. Отказват да служат в редовете на армията, тогава когато армията беше всеобща военна повинност. Отричат нещо, което е много опасно за здравето на хората, отричат кръвопреливането. Има много регистрирани случай на смърт, заради отказ от лечение. Поради тази причина ние от ВМРО винаги протестираме, срещу „Свидетели на Йехова“. Нашата местна структура тук с ваша подкрепа и ваша съорганизация направихте този протест и видяхте, че се опитаха веднага да направят проблеми, да обвиняват момчетата… Общо взето старата им песен на нов глас. Ние няма да се откажем да протестираме, срещу сектата защото е вредна и трябва да бъде забранена.

Сега, като казахте за държавното знаме, се сетих за един проблем с един мой приятел Мишо Шамара. Питам, защото и аз съм рапър и то от пионерите на БГ Рап-а… Ангел Джамбазки, мрази ли рап музиката…?
– Не, скандала беше до голяма степен монтиран. Това, което ме възмути, че на текста на Мишо Шамара беше сложено в националното знаме наркотици и други такива неща. В последствие седнахме с Мишо, поговорихме… Всъщност се оказа, че монтажа не е негово дело, а е провокация на водещия. Реално погледнато, възражението трябваше да е срещу водещия, но аз тогава не го знаех. В тази музика има много голяма сила, защото е музика, която се харесва от млади хора, тя може да бъде използвана и да бъде насочена към това да мотивира младите, да им дава повече сили и самочувствие. Да ги приобщава към обществото. Така че аз проблем нито с рап-а нито с Мишо имам. Познаваме се и сме добри близки, след този случай. Проблема беше изцяло в това което беше направил водещия, оказа се че Мишо няма нищо общо…
Ще си позволя, след като вие се занимавате с рап музика, много отдавна търся и от много отдавна се опитвам да поговорим с хора, които правят такова изкуство, възможно ли е да се направи в някаква национална провокация да направим. Имаме богата история имаме страхотни стихотворения. Има възможност, според мен , но аз съм абсолютно бос и крив в изкуството и не мога да помогна. Но ще поговорим на тази тема, да се направи нещо национално, защото тази ниша в изкуството е празна.

Благодаря, мисля, че можем да измислим нещо подходящо. Вярвам, че и аз съм най-подходящия човек 😉
– С удоволствие

Вие сте млад човек, не ви ли уморява това постоянно да се облечен в костюм, вратовръзки, лъснати обувки…
– Не е уморително, отвратително е…

Jambazki A. - 3

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене