128 награди раздадоха в XVII Национален празник „За хляба наш…”

main_b (1)

снимки: Община Благоевград

128 награди бяха раздадени на талантливите деца от цялата страна в XVII Национален ученически празник „За хляба наш…”, който се проведе в Благоевград.

Сред гостите на награждаването бяха заместник-кметът по европейските проекти и програми в община Благоевград Зорница Кралева и председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков. Те поздравиха участниците като им пожелаха да продължат традицията и участието си в уникалния празник, посветен на хляба.

„Вашето творчество е уникално, пишете с умиление и с всяка изминала година творбите ви в различните сфери на състезанието стават по-оригинални и разкриващи вашия голям потенциал. Продължавайте напред и ви пожелавам да спечелите още многонагради, а вашият труд да бъде високо ценен”, каза зам.-кметът Кралева.

„Поздравявам ви за участието и ви пожелавам да предадете обичаите и на тези, които идват след вас”, пожела от своя страна Радослав Тасков.

XVII Национален ученически празник „За хляба наш…” се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Проявата е част от Общинската програма за детето за 2015 г., от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката и от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет.

Празникът е подкрепен от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и Регионален съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.

Състезанието премина в няколко етапа – състезание, есе, рисунка, драматизация, научна разработка, стихотворения, приложно изкуство, разкази, сценично представяне, песни, танц, макети и ритуали.

Наградите бяха връчени в две категории – от първо до трето място – общо 65, и 63 поощрителни.

Класираните ученици на І, ІІ и ІІІ място ще получават стипендия в размер на 135 лв. месечно в продължение на една календарна година.

В седемнадесетото издание на националното състезание „За хляба нащ…” тази година участие взеха 1333 деца от 119 образователни институции от цяла България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене