Цигуларката Виктория Накова с престижна награда от конкурс в Ниш

thumbs (2)
Талантливата Виктория Накова спечели престижното трето място в Международния конкурс в гр. Ниш, Сърбия. 8-годишното момиче се обучава в класа по цигулка към НЧ „Братство“ в Кюстендил.
„Аз съм изключително щастлив за голямото отличие, което спечели Виктория. Това е и успех за преподавателката й Роза Мирчева, както и за читалището. С общи усилия на родители и на читалището успяхме да изпратим детето на този престижен конкурс и представихме достойно един български талант“, заяви председателят на читалището Иван Андонов.
Виктория е ученичка във втори клас на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, от четири години свири на цигулка. Обича Вивалди, Моцарт, упражнява се всеки ден.
„В конкурса участваха 139 цигулари от България,Сърбия, Македония, Черна гора. В групата, в която се състезаваше Виктория, бяха 21 деца. Искам да подчертая, че сред българските деца-участници тя беше единствената, която не учи в музикално училище“, коментира преподавателят й Роза Мирчева.
На конкурса Виктория Накова е свирила Вивалди и 2 пиеси на Борис Карадимчев.
„Първо ми хареса звукът,
който издава цигулката, беше ми много приятно да я слушам, а след това започнах и да свиря”, сподели пред журналисти малката цигуларка Виктория Накова.
www.nablyudatel.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене