Без категория

Топсделка с имот в центъра на Благоевград: АУБ брои четвърт милион лева на строителния предприемач Е. Емануилов за президентски апартамент

емануил

Американският университет купи имот за 250 000 лв. в Благоевград. Просторният апартамент от 250 кв. м се намира на последния етаж в новата пететажна жилищна сграда на ул. „Даме Груев“ 8, която построи бизнесменът Емануил  Манолов. Сделката за четвърт милион лева е сключена меж­ду президента на АУБ д-р Майкъл Истън и предприема­ча в качеството му на упра­вител на новата му строител­на фирма „Интертайм асет“ ЕООД. Договорът за покупко- продажба вече е нотариално заверен и вписан в имотния регистър. Жилището ще се ползва за президентски апа­ртамент и вече се мебелира под погледа на президента на US вуза. Майкъл Истън обаче няма да има възможност да живее в лукс жилището, тъй като през февруари предстои избор на нов президент на АУБ.

Всички апартаменти в лук­созната жилищна сграда, към която има модерни гаражи, са продадени още на зелено. Това е една от поредните ус­пешни сделки на благоев­градския строителен пред­приемач Емануил Манолов. В момента неговата фирма из­гражда и жилищна коопера­ция до така наречената Синя къща по поръчка на благоев­градска фамилия. В съседс­тво на калкан се намира ста­рата наследствена къща на ексдепутата Спас Димитров, в която живее неговият брат д-р Димитров. Къщата е уни­кална и паметник на архитек­турата, и ако някога бъде реномирана, ще бъде запазен нейният възрожденски стил.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене