ВИДЕО: Конференция „Иновативни технологии и обучение в НПГ „Димитър Талев“ проведоха в Гоце Делчев

синхрон М. Караякова.mpg.Still001
Научно-практическата конференция „Иновационни технологии и обучение в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев бе поредната инициатива от програмата за честване на 50-годишния юбилей на учебното заведение. Главен организатор на събитието бе преподавателят инж. Миглена Караякова, съвместно с още няколко преподаватели по основните предмети. Инж. Караякова презентира своя електронен учебник за обучение, обявен за най-добрият от този род в областта. Изучаваният материал се поднася по нестандартен, иновативен и забавен начин, който интригува и съсредоточава повече учениците, а заучаването на материала става по-ефективно.

Още осем преподаватели по различни предмети представиха своите иновативни методи на преподаване. Някои от темите на презентациите бяха: „Проектният метод в обучението по български език”, „Интерактивен електронен учебен курс за професионално обучение по Технология на облеклото и текстил“, „Ученически парламент – ефективна форма на ученическо включване в живота на училището“.

синхрон М. Караякова.mpg.Still003

На научно-практическата конференция в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев присъстваха и инж. Почеканска – главен експерт в МОН, г-жа Стоименова – старши експерт при РИО Благоевград.

Конференцията бе уважена и от зам.-кмета на общината Саид Иброш, както и от представители на неправителствени организации и учители и ученици от другите средни училища в Гоце Делчев.

синхрон М. Караякова.mpg.Still002

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене