Стефка Москова, ученичка от XIа клас, зае първо място в националното иновативно състезание по информационни технологии

more_1_bНационално състезание по информационни технологии „Аз мога – тук и сега”

Стефка Москова, ученичка от XIа клас, зае първо място в националното иновативно състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега” в направление „Компютърна презентация“, което се проведе от 24 до 26 април 2015 година в гр. Девин.

В деня на състезанието журито предложи на участниците задание за създаване на рекламно-информационна презентация. Софтуерът, с който участниците трябваше да разработят продукта по заданието е MS Office Power Point, а версията на софтуера – по избор. Участниците, които се класираха в ТОП 10, след обявяването им – представиха и защитиха своята разработка пред журито.

В състезанието взеха участие ученици от VIII до XII клас, които имат изявен интерес към информационните технологии, информатиката и притежават творчески заложби и умения в сферата на визуалните изкуства. Състезателната цел беше да се покаже мощта и постижимостта на компютърно-базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от VIII до XII клас.

more_2_b

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене