Иво Ангелов триумфира на „Дан Колов – Никола Петров“

иво ангелов

Световният шампион за 2013 Иво Ангелов триумфира на турнира „Дан Колов – Никола Петров” в столичната зала „Христо Ботев”, информира официалният сайт на федерацията по борба.

На финала в кат. до 59 кг на класическия стил той победи в изключително равностоен и оспорван двубой еврошампиона за 2014 Александър Костадинов с 2:0. Победните точки Ангелов взе от носене от партер.

”В живота сме приятели, но стъпим ли на тепиха всеки се бори до последно”, каза Ангелов.

Призьорите в тази категория бяха наградени от спортния министър Красен Кралев.

Още 3 медала взеха класиците ни. Илиян Георгиев се окичи със сребро. На финала при 75-килограмовите той отстъпи пред класния арменец Арсен Джулфалакян, световен шампион и втори от олимпийските игри в Лондон 2012, с 0:2.

В същата категория Явор Янакиев взе бронз, като надигра съотборника си Стилиян Найденов с 6:0.

При тежките до 130 кг Милослав Методиев също спечели бронз след 4:0 от Чеби (Тунис).

В свободния стил националите ни взеха 3 медала – Шукри Шукри си тръгна със сребро в кат. до 61 кг. На финала той падна от Иван Гуйдя (Румъния), който е брат на бившия национал Анатолий Гуйдя, с 0:10. В същата категория Стоян Илиев грабна бронза.

А в другия малък финал Радослав Великов не излезе на тепиха поради контузия.

В кат. до 74 кг  живеещият в САЩ Георги Иванов спечели бронза без борба срещу Аугусто Мидана (Африкански център на UWW) поради лекарска забрана на противника му.

При жените Виктория Бобева се окичи със сребро в кат. до 60 кг, след като на финала падна от Елиф Жаале (Турция) с 0:6. Биляна Дудова пък е бронзова медалистка при 55-килограмовите.

Двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин не излезе в спор за бронза заради контузия и остана пета в кат. до 60 кг.

Днес надпреварата продължава с останалите категории. Началото отново е от 8,30 часа, а финалите са от 16,30 часа. От по-изявените наши борци на тепиха излизат Станка Златева (75 кг), Елис Гури, Владислав Методиев, Иван Иванов в кат. до 98 кг на класическия стил, както и Владимир Дубов, Георги Вангелов  в кат. до 57 кг на свободния стил.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене