ЗА РЕСТОТО И МИНКА…

веселин стаменовОт Веселин СТАМЕНОВ

 

Какво се случва община Гърмен? Това е въпрос, който ние от единствената свободна медийна група в Югозапада задаваме от месеци насам. Отговори никакви. Действащият кмет Минка Капитанова от време на време гастролира в отбрани за нея сайтове и радиа и казва не повече от две изречения, по която и да е тема, с цел да внуши, че всичко и е точно и всичко и е прозрачно. А когато мълчанието владее масите, се раждат слуховете и притеснителните хипотези. Най-страшното е, когато дойде денят институциите и службите една по една да легитимират тези страшни хипотези и извадят на светло потресаващи неща. А това в Гърмен вече се случи.

^C84F99CC3DB978DC148E37641CD1D118CB6337DF8140CDF4FE^pimgpsh_fullsize_distr

Колаж :Ивомир Д.

Миналата седмица агенти на ДАНС – София „посетиха“ кметството на община Гърмен, за да нищят договори и далавери с една транспортна фирма. В стандартните си две изречения кметицата на общината Минка Капитанова обясни, че видите ли ДАНС й се обадили, че идват при нея /истински прецедент за тяхната работа в България/ и че всичко отново е чисто и бистро. От друга страна обаче, управителят на въпросната фирма излезе пред вестник „Стандарт“ и заяви, че е подал сигнала, защото му искали „ресто“ от общината, при това по времето на кметицата на Минка Капитанова. Ужас!!! Кошмар!!! Разбира се, това беше подминато с лека ръка от удобните колеги, близки до управлението на общината и само и единствено ние от Топ Преса се решихме да продължим да питаме, аджеба, какво става, Минке? Защо един път за винаги не ни запушиш устата с истината, за да спрем да ти задаваме неудобни въпроси, като излезеш и  отговориш на всички. Преди години ти сама се натискаше да говориш, при това пред Топ Преса, да обясняваш какви са ти плановете и да отговаряш. От известно време обаче млъкна, покри се в дупчицата си и разбираемо… май работата ти потръгна. Потресаващо е в дни, в които държавата ни е на едно от последните места по прозрачност на управлението и на едно от първите по корупция, да има случай, в който спец службите да нищят една община по обвинение за искано „ресто“, което от една страна е корупционна практика, от друга – чист рекет, и всеки в общината да се прави на ощипана девойка.

Честито ви, гърменлии! Това е вашият кмет. Мълчание до дупка и ще си прави, каквото си иска! ДАНС си я предупреждава, че идва на проверка и… шапка на тояга! Вие си я избрахте! На есен пак й дайте глас, та да може още един мандат да ви прави на маймуни, щом така ви изнася!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене