Реферът на скандалния мач в Самоков свидетелства: Вратарят на Хаджидимово ме удари няколко пъти, дузпата е стопроцентова

69656-632x358Реферът на недоиграния мач между „Рилски спортист“ и „Места“ Борислав Ненков е свидетелствал пред Съдийската комисия, че е бил ударен няколко пъти от вратаря на хаджидимовци Иван Симеонов след отсъждането на дузпата в 37-та мин. След последвалия червен картон на стража съотборниците му отказаха да продължат срещата, а шефовете на тима го оправдаха, че не е бил сред най-активните в протестите. Претенциите за несъществуващо нарушение в ситуацията за 11-метровия наказателен удар бяха разбити на пух и прах от снимковите и видеоматериалите, от които ясно личи, че съдийската бригада е отсъдила според правилата. За окончателното решение на главния арбитър да посочи бялата точка е натежал сигналът, подаден от македонския му помощник Александър Димитровски.

Дисциплинарната комисия на зоналната футболна централа се очаква да произнесе присъдата днес. Освен неоспоримата служебна загуба с 0:3 вариантите за наказание на хаджидимовци включват отнемане на точки или изваждане от групата, което обаче е малко вероятно предвид факта, че не е рецидив. Със сигурност най-много ще го отнесе вратарят Симеонов, особено ако потърпевшият представител на футболната Темида и останалите длъжностни лица опишат акуратно в официалните си доклади физическото посегателство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене