Четири фестивални дни очакват почитателите на младежкото хорово изкуство в Благоевград и София

Studenti_horove
Любителите на младежкото хорово изкуство ще могат да се насладят на великолепни произведения в рамките на четири дни на IX Международен фестивал „Среща на студентските хорове“.
Организатори на събитието са Община Благоевград, Американски университет в България в сътрудничество с Полски институт в София, посолство на САЩ и Съюза на българските композитори.
Откриването на Международния фестивал ще се проведе на 20 април (понеделник) в Драматичен театър “Н. Вапцаров”, от 19 часа .
В първата вечер от програмата на Фестивала участие ще вземат Смесен хор на Американски университет в България с диригент проф. д-р Христо Кротев под съпровод на пиано на др Николина Кротева, Вокален ансамбъл „Спектрум“, Университетски смесен хор „Фолк –Джаз формация“ на НВУ – София.
На 21април (вторник) и на 22 април (сряда) фестивала продължава в град София, където участие ще вземат смесен хор от Краков, Полша, камерен смесен хор на БАН, Младежка формация „Децата на Орфей“ – София и Академичен хор „Света Параскева“ към НХА – София .
На 23 април (четвъртък) в Драматичен театър “Н. Вапцаров” в Благоевград от 19 часа ще се състои последната фестивална вечер. В нея участие ще вземат Камерен хор на 91 Немска гимназия – София, Камерна формация „LOTUS NOTES“ при Американски колеж – София, Дамски камерен хор „Лира“ – Благоевград, Смесен хор при Ягелонски университет, Краков, Полша и Академичен народен хор при АМТИИ –Пловдив.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене