Connect with us

Бизнес

Земеделската земя е поскъпнала с 15,2% през 2014 година

Published

on

20150414.dbnohyrenh

През 2014 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 684 лв. Тази цена е с 15,2 на 100 повече в сравнение с 2013 година, съобщиха от Националният статистически институт.Спрямо предходната година през 2014 г. най-голямо е увеличението на цената на лозята – с 41,4 на сто. Увеличението на цената на нивите е с 14 на сто, на овощните насаждения – с 1,6 на сто, а на ливадите – с 24,2 на сто. През 2014 г. най-висока e цената на земеделската земя в Североизточния район – 957 лв. на декар.

Най-голямо увеличение на цената на един декар земеделска земя спрямо предходната година е установено в Югозападния район – с 33,9 на сто, и в Южния централен – с 32,8 на сто.

През 2014 г. средната рента на декар достига 41 лв., което е със 7,9 на сто повече спрямо 2013 г. Спрямо предходната година най-голямо е увеличението на рентата за овощните насаждения – с 16,7 на сто, и на нивите – с 10,3 на сто. Единствено при лозята се наблюдава понижение на цената с 29,4 на сто.

През 2014 г. най-висока е цената за един декар наета земеделска земя в Североизточния район – 61 лв., което е близо два пъти по-високо от стойността в Югоизточния район. Поскъпване на рентата спрямо предходната година се наблюдава във всички статистически райони./БЛИЦ

Бизнес

Добра оферта! Вижте къде са най-ниски цените за застраховки в Гоце Делчев!

Published

on

Мусала Иншурънс Брокер – гр. Гоце Делчев предлагат най-ниските цени на застраховки гражданска отговорност, Автокаско, Имуществени застраховки, Медицински застраховки. Обслужване при застрахователни събития, напомняне със смс за всеки падеж и изтичане на полица. Коректност, точност и лоялност към всички клиенти. Гарантирано най-доброто обслужване и най-ниските цени! До края на годината промоция -35% на застраховки Имущество!

Continue Reading

Бизнес

Какви са ползите от видеонаблюдение

Published

on

През последното десетилетие престъпните деяния от общ характер, като грабежи, влизане с взлом в обект или апартамент, къща и т.н. все повече зачестяват. Според застрахователните компании загубите са в десетки, дори стотици милиони лева.

Именно тази тенденция и развитието на икономиката и новите технологии насочиха предприемачите, частния сектор, заедно с обикновените граждани да заложат на камерите за видеонаблюдение, като първа стъпка към охрана и сигурност на тяхното имущество. А доверен партньор от над 16 години е именно Кассаба Системс.

Какви са ползите на обикновените граждани от камерите за видеонаблюдение

Хората искат да се чувстват сигурни и уверени за своя имот и вещи, когато са на почивка или в командировка. Искат да могат да проверят, в реално време, със звук, дали всичко е наред с техните домашни любимци, възрастни родители, дори и малки деца, а поради липса на компютър напът, разчитат да могат да го направят и през телефон. Тук експертите от Кассаба Системс препоръчват безжични камери за видеонаблюдение, а ето и част от ползите им:

  • Лесен монтаж – всичко е на едно място, в един комплект;
  • Достъп чрез Интернет до кадрите, в реално време;
  • Умни нотификации при промяна на състоянието на наблюдаваната площ;
  • Известяване на мобилно устройство при поява на движение в обсега на камера или при поява на човек
  • Съхранение на физически носител в камерата – SD карта или запис на облак;
  • Вграден микрофон за аудио към картината;
  • Достъпни цени и лесна поддръжка.

Можете да посетите специализирания онлайн магазин за охранителни устройства Кассаба Системс и да научите повече.

Какви са ползите на работодателите от камерите за видеонаблюдение

Когато става дума за работа с клиенти, пари и чувствителна информация – видеонаблюдението е неотменна част от всеки магазин и институция. Всеки работодател, а дори и работник иска да има начин да докаже провинение или невинност в определена ситуация, например при липса на пари, при недоброжелателен клиент, който иска да накърни репутацията на фирмата или неправомерен достъп до склад, помещение и т.н.

Устройства като камерите за видеонаблюдение ще направят живота на всеки предприемач и бизнесмен доста по-лек, с което той ще може да се съсредоточи върху важните неща за фирмата, а не кой с кого се е скарал или кой колега е взел от касата някаква сума пари.

Какво съветват от Кассаба Системс

Експертите от Кассаба Системс призовават за правилно проектиране на система за видеонаблюдение, която от една страна да обхваща важните зони за контрол, но да не притеснява хората, които ще бъдат наблюдавани. В рамките на GDPR законодателството и защитата на личните права и данни на хората, е много важно да сме запознати с “тънките” моменти при монтаж на камери за заснемане. Консултацията със специалисти в бранша е задължителна.

kassabasystems.com

Continue Reading

Бизнес

Продават легендарно място на Горните Бани в Огняново!

Published

on

Мястото, което с години всички неврокопчани посещаваха още по времето на социализма идвайки на Горните бани в Огняново се продава. Мястото където се намираше единственото до преди години заведение, там където се пиеше лимонада, ядоха се обикновени вафли докато се чакаше автобуса за Гоце Делчев след баня търси своят нов собственик.

Известна агенция за недвижими имоти преди часове обяви, че имотът е  с пълен проект за семеен хотел в най-атрактивната част на балнеокурорта с.Огняново! Имотът се намира в курортна зона Огняновски минерални бани, граничи с красивата река Канина, съседен – функциониращ хотел, общински път и паркинг. За имота има издадено разрешение за строеж от 22.11.2019 г. за къща за гости с апартаменти с РЗП 955 кв.м, казва се още в обявата. В имота има минерална вода с характерните за района качества, като в тази част на Огняново водата е с най-добър химичен състав.

Continue Reading

Бизнес

Продава се хитов хотел в Делчево!

Published

on

Напълно оборудван, работещ и един от най – предпочитаните семейни хотели в курортното с. Делчево е обявено за продан. Обявената цена във водещ сайт за недвижими имоти е 300 000 евро. Хотелът е съставен от кафе-ресторант с капацитет от 120 места с вътрешна и голяма външна площ, покрита с декоративен навес от масивно дърво. Към ресторанта прилежат кухня и складово пространство, а на това ниво е разположена и една двойна стая. Ниво две е съставено от 4 апартамента тип мезонет със самостоятелни бани и панорамни тераси. Апартаментите са с капацитет от по 4 почиващи във всеки, а стаите са за по двама. Хотелът се отоплява с климатици, поставени са соларни панели, които спестяват разходи за топла вода. Хотелът разполага с гараж за два автомобила и ползва голям открит паркинг. Продава се готов за експлоатация с цялото оборудване, пише още в обявата. За повече информация е посочен този телефон: 0895670590.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ