Мач от „Б“ група обтегна отношенията между Разлог и Симитли

110355-pirin-razlog-vereia-01

Срещата между „Пирин“ Разлог и „Верея“ стигна до прокуратурата

Мач от втория ни ешелон обтегна отношенията между Разлог и Симитли. Става дума за срещата между „Пирин“ Разлог и „Верея“ от 20-ия кръг на „Б“ групата, която старозагорци спечелиха с 1:0 като гост.

След срещата ръководството на „Септември“ Симитли публикува мнението си в местен сайт, в което се казва: „беше ясно на цялата футболна общественост, че Верея бяха дали 12 000 лева на футболистчетата на „Пирин“ Разлог, за да им е сигурна победата, и както се видя отборчето от Разлог въобще не се напрегна и помогна на Верея да вземе това, което си бяха предварително платили – трите точки от мача.“

Както е известно кметовете на Разлог и в Симитли държат много на футболните клубове в градовете. Имайки предвид, че в момента и „Пирин“ и „Септември“ са с еднакъв брой точки – 31, в средата на класирането, конкуренцията още повече се засилва. В тази връзка не закъсня и реакцията на градоначалника на Разлог Красимир Герчев. Пред БТА той обяви, че сам ще сезира прокуратурата да разследва мача между Пирин Разлог и Верея.

„Сезираме прокуратурата сами и искаме справедливостта да възтържествува. Ако се докаже, че някой от футболистите на Пирин Разлог е участвал по някакъв начин в уговорка, аз съм готов да извадя отбора от „Б група. Ако обаче не се докаже нищо, ще съдим въпросния сайт“, обяви Красимир Герчев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене