Местния печат

печат

„Струма“

Наляха 200 000 лв. на благоевградска фирма за ремонт на църква, до момента не е закован и един пирон…

Скандал за обществена поръчка за цялостен ремонт на селска църква в размер на 420 488 лв. с ДДС взриви община Струмяни в дните около Великден. Става въпрос за храма „Св. Георги Победоносец“ в село Микрево, който трябва да бъде обновен основно до средата на юли, а майсторите още не са влезли в обекта.

 

350 кандидат-студенти атакуваха онлайн АУБ за 3 седмици, отпадането на SAT повиши интереса с 20%

Повече от 350 кандидат-студенти от цял свят минаха за 3 седмици през интервюта, които от тази година са основния приемен изпит за Американския университет в Благоевград наред с успеха от средното образование.

 

Младеж колабира в парк Бачиново, 40-годишен в кома с възпаление на мозъка

По 45 пациенти на ден са обслужвали спешните екипи в Благоевград по време на великденските празници. Сред спешните случаи, приети в болница, има и деца с травми на главите.

 

Над 500 благоевградчани седнаха на обща трапеца на великденски курбан на Кръста

Девет агнета бяха дадени курбан от община Благоевград за здраве и благоденствие на всички жители и гости на града. Свещеници от православния храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет и благословиха приготвената трапеза.

 

„Вяра“

Фатален скок от моста в кюстендилското село Копиловци: 17-годишният красавец Едмонд Белюли се удави в Струма след облог за 5 лв.

17-годишен тийнейджър се удави в река Струма, скачайки от моста на реката между кюстендилските села Копиловци и Дворище, заради облог за 5 лева. Едмонд Белюли е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев” в Кюстендил. Той е бил ученик в 11-и клас в специалност бизнесадминистрация с класен ръководител Станислав Андонов.

 

Кюстендилският ром Димитър Илиев пъпли с бъги уникат от 1957 г., вложи в него 15 000 лв.

Кюстендилският ром Димитър Илиев се изфука с бъги уникат от 1957 година из улиците на Кюстендил, вложил е в нея около 15 000 лв. Бъгито е произведено по поръчка на французин в лицензирана фабрика за коли в Италия на базата на костенурка с 1300 кубика двигател и джип от „Порше Карера” – модел също от 1957 г.

 

Павлин Десподов опита да убие двама мотористи с голфа си в Кресненското дефиле, рокери: Подозираме го за смъртта на Десислава Петрова от 2013 г.

Шофьор на „Фолксваген Голф“ се опита да убие моторист в района на Кресненското дефиле към Благоевград. На Е-79 Павлин Десподов опита да изхвърли от пътя Ангел Ангелов и само уменията на моторджията му помогнали да се задържи върху машината.

 

Кървав екшън в Петрич! Асен Методиев и Мисури се счепкаха за пари в местна кръчма, прободоха черепа на жена със сабя

Кървав екшън в ромската махала в Петрич прати жена в болница. Инцидентът с мелето стана в късните вечерни часове на Великден между фамилиите Мечовци и Ресовци, вследствие на което жена е приета с пукнат със сабя череп в петричката болница. Около полунощ на Великден пред местна кръчма избухнал скандал за пари между Асен Методиев и Емил Г. с прякора Мисури, в боя се намесила жена свидетел, която отнесла няколко удара с остър предмет, според полицията косер за изрязване на храсти, разкриха запознати.

 

36-годишният Кирил Димитров от Ласкарево загина в прекатурила се каруца, дядото: Господ сбърка, трябваше мен да вземе 

36-годишен мъж от санданското село Ласкарево почина след тежък инцидент с каруца, който стана около 20 ч. вечерта на Великден. Каруца с животинска тяга, управлявана от дядото на починалия Кирил Димитров, излязла от пътя и паднала в река Склавска. При пътния инцидент пострадал единствено младият мъж, който се возел в каруцата заедно с дядо си.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене