Радан Кънев: Лобистите на „Юлен“ спъват развитието на ски-зоната

3907_660_370Депутатът от Реформаторския блок се срещнал с кметовете на Банско и Разлог


Лобистите на „Юлен“ /концесионерът на ски-зоната в Банско/ спъвали развитието на зимния туризъм в Пирин. До това заключение стигна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Ето, какво написа депутатът в социалната мрежа.

„Днес с Найден Зеленогорски проведохме среща с кметовете на Разлог и Банско по повод развитието на ски зоната в Банско и новия план за управление на НП Пирин.

Направи ми силно впечатление, че за разлика от лобистите на „Юлен“ в медиите и изпълнителната власт, кметовете са наясно с правната уредба на стопанските дейности и поредността на пътя, който трябва да извървят, за да се разширят възможностите за ски туризъм в района.

Те пледират за изменение на действащия план за управление на парка и определени параметри на новия план за управление, а не за разширяване на монополните права на един инвеститор. Отлично разбират разликата между интересите на местните общности и местния малък бизнес и тези на монополиста. Без да съм изцяло съгласен с вижданията и очакванията им, виждам, че на тази база може да се води разговор.

Изводът ми е, че именно лобистите на „Юлен“ са основна пречка пред развитието на района. Те поставят каруцата пред коня – искат изменение на концесионния договор преди промяна на плана и градоустройството. Интересува ги да гарантират монопола на инвеститора, а не възможностите за развитие на бизнеса“, написа Кънев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене