Втори ден деца боядисваха яйца в работилница „Великденско яйце“, и днес всички желаещи могат да се включат

Rabotilnica_Velikdensko_Iaice-Den-II

Отново с празнична реч и щастливи детски викове се изпълни фоайето на община Благоевград. За втори пореден ден деца се учеха да украсяват с различни техники яйца в работилница „Великденско яйце” .
Деца от четвъртите групи на ЦДГ №6 с ръководители г-жа Михайлова, г-жа Терзийска и г-жа Ангова и деца от ЦДГ №4 „Роса“ в Благоевград с ръководители г-жи Иванови рисуваха, твориха и направиха своите яйца уникални.
В направата на ръчно изписаните яйца на децата помагаше Гергана Михова, преподавател към Центъра по изкуствата в Благоевград.
От чудесната занимателна инициатива се възползваха и много други малчугани, които си носеха предварително сварени яйца.
Всички, които имат желание да се включат в работилницата, могат да го направят и днес, 8 април. Единственото условие е да носят от вкъщи свои сварени яйца. Материалите за украса, рисуване и декорация на яйцата са осигурени от община Благоевград.
Във Великденският кът във фоайето на община Благоевград има разположена кутия за дарения, която е част от благотворителна инициатива за малката Владимира под надслов: „Великден за Влади“. Кутията за набиране на средства ще присъства и на всички концерти, посветени на великденските празници и всеки желаещ може да се включи за набирането на средства, така необходими за малката Влади.
Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.

Rabotilnica_Velikdensko_Iaice-Den-II-2 Rabotilnica_Velikdensko_Iaice-Den-II-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене