Милионерите от Микрево: Направо ни се сринаха мозъците от напрежение!

Mikrevo_Milioneri

Двама братя от с. Микрево са големите късметлии спечелили ДЖАКПОТА от 1 600 000 лева + КЪЩА и ПОРШЕ в играта „Лото 6 от 47″ на Национална лотария
Историята на двамата щастливци, познали и 6-те изтеглени числа в играта „Лото 6 от 47″ е повече от невероятна! Те са двама братя-близнаци, а техните имена са Благовест Аспарухов и Светослав Аспарухов. Работят в шивашка фирма и получават минимална заплата от 330 лева. В съдбовния за тях ден Светослав го е сърбяла ръката и е имал предчувствие, че ще спечели. Благовест пък е искал задължително да пробва късмета си, ден преди празника Благовещение. Играят с по 4 еднакви числа, които са рожденни дати на членове на семейството. Останалите две, всеки попълва сам. Оказва се, че близнаците са мислили абсолютно еднакво и маркират едни и същи числа без да знаят. Това е най-хубавото, защото сега ще си поделят по братски невероятните 1 600 000 лева, къща и спортен автомобил! Общата парична стойност на джакпота, къщата и автомобила е 1 920 000 лева, която двамата братя ще си разделят по равно. Светослав и Благовест са на 30 години, женени и имат по 2 деца. И двете семейства живеят в една къща в село Микрево.

След като разбрахме, че момчетата са от Югозапада, Топ Преса веднага изпрати екип които да се срещне с близнаците Благовест и Светослав Аспарухови. Първоначално идеята ни беше за заснемем филм и да ви покажем как живеят, или по- точно как са живеели да сега братята от Микрево. Свързахме се с техен роднина, който обеща на екипа ни да ни заведе до къщата им и да съдейства за интервюто. По пътя се разминаваме с автомобила на Нова ТВ, които предаваха на живо за предаването “Здравей, България”. Отиваме да вземем роднината на ромите милионери, с него се отправяме към циганската махала на Микрево. По пътя разбираме, че момичето продало билета на близнаците е Тони Велкова, приятелка на Топ Преса, която сме представяли в рубриката ни “Лица От Югозапада”. Свързваме се с нея, за да ни разкаже нещо за деня в който бедняците станали богаташи.

Mikrevo_Toni

Тони, разбрахме че ти си продала билета на близнаците. Разкажи ни нещо повече за тях…
– Да, аз им ги продадох. Дойдоха в магазина в който има и лото пункт и си пуснаха фишовете. Числата бяха 1, 9, 11, 18, 25, 42. Много се радвам за тях, те са добри момчета и са много работливи, заслужават тази печалба. Господ помага на добрите хора.

Къде се намира този магазин?
– Пътя за Каменица в горната махала. Те всеки ден след работа минават от тук и си пазаруват.

Често ли си пускат такива фишове?
– Да, често играеха. Господ помага на добрите хора.

Защо всички медии пишат: “Любопитното е, че късметлийският билет е купен с последните 2 лева, които те имали”? Те не са ли пуснали два билета, за по 2 лева?
– Да, два билета са, е не са били последните им два лева…

Какво сподели пред Топ Преса Благовест Аспарухов, четете в печатното издание!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене