Частен съдебен изпълнител продава за 178 791 лв. хотела на банскалията, наръгал с нож в гърдите двама сервитьори

68058-632x358

Частен съдебен изпълнител пусна за публична продан семеен хотел „Благовец“ , собственост на Благовест Слаев от Банско, с първоначална тръжна цена от 178 791 лв. Името на собственика на хотела нашумя след скандал миналата седмица, когато в пияно състояние наръга в гърдите двама сервитьори. Срещу триетажния семеен хотел има договорени три ипотеки с две банки. Върху него са наложени две възбрани – от една от банките, на които Слаев е длъжник, както и от строителна фирма. Както „Струма” писа, семейството на Слаев в годините на бума на продажби на имоти в Банско продава земя, срещу която получава солидна сума. С нея стартира строителството на семейния хотел, но прибягва до банков кредит, тъй като средствата не достигат, за да довърши започнатата сграда. Първия ипотечен кредит тегли през юни месец 2005 г. Няколко месеца по-късно прибягва до още два ипотечни кредита, но от друга банка. Първата възбрана на част от имота е наложена 2009 г. в полза на строителната фирма, която вероятно е била изпълнител на хотела, и към която Б. Слаев е останал длъжник. Другата възбрана е наложена през 2013 г. в полза на една от банките кредитори.

Още в навечерието на Благовещение, когато Благовест Слаев влезе в конфликт с двама от сервитьорите в известна механа в Банско и беше арестуван за нанесените им телесни повреди, местни коментираха, че хотелът му е взет, но информацията не беше потвърдена. Седмица по- късно той бе вписан в страницата на камарата на ЧСИ и попълни списъка на регистъра на публичните продажби.

Собственикът Благовест Слаев е известен в Банско с буйния си нрав.  Той има един неуспешен брак, от който има дъщеря. Хотелиерът е добър познайник на полицията. В навечерието на християнския празник Благовещение той влезе в конфликт, а след това и  във физическа саморазправа с двамата сервитьори – варненците Цветан и Пламен.  При сбиването Слаев нанася прободни рани в областта на гърдите на двамата си опоненти, в резултат на което те бяха приети за лечение в разложката болница.

Слаев беше задържан в полицейското управление за 24 часа, а срещу него беше образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК за нанесена средна телесна повреда.

в-к Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене