Разложанинът, заплашил Вл. Каролев с моторна резачка, посегна на общински служител, закопчаха го за 3 денонощия

68021-632x358

51-годишният Христо Юруков от Разлог, който преди 2 г. нападна с моторен трион икономиста Владимир Каролев, беше изправен пред съда за дребно хулиганство и получи три денонощия арест  за нападение над Александър Кашотов – служител в общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ в града. Юруков беше оправдан по другото обвинение – за извършване на непристойни действия, изразяващи се в отправяне на псувни и ругатни спрямо общинския служител.

Двамата мъже влезли в саморазправа миналата седмица в центъра на Разлог, до фронт офиса в града. Юруков бил тръгнал до близкия магазин и минавайки покрай Ал. Кашотов, отправил към него заплахи с думите: „Ще те разпоря в корема, ще ти изкарам червата и ще правя с тях каквото си поискам“. Общинският служител изчакал пред магазина Юруков да излезе, за да се разберат. Двамата обаче започнали да се карат и се стигнало до физическа саморазправа, при което Юруков блъснал Кашотов и го повалил на земята.

Инцидентът е станал пред очите на множество свидетели. Веднага на място е извикан намиращият се наблизо полицейски патрул. Служителите на реда разтървали двамата мъже, а агресорът Хр. Юруков е задържан за нарушаване на обществения ред и отправяне на заплахи към длъжностно лице.

Христо Юруков и Александър Кашотов имали влошени взаимоотношения от години. „Това е стара история. Преди около пет години поставих скоба на автомобила на Юруков и се наложи да заплати 10 лв. глоба, за да освободим колата  му, а аз просто изпълнявах служебните си задължения. След като е нарушител, аз съм длъжен да спазвам правилата и не мога да правя изключения. Тогава също се стигна до разправия и караници, викаше ми, заплашваше ме. Оттогава до днес, където и да ме види, винаги ме заплашва и ругае. Поставял съм скоби на колите на много нарушители – и бизнесмени, и длъжностни лица, на много хора, но никога не съм имал подобни проблеми. Работя в предприятието от самото му основаване и никога не съм получавал заплахи от други хора. Това е единственият човек, от когото съм заплашван, и то при всяка среща с него”, разказа потърпевшият Александър Кашотов.

Свидетел на сцената, разиграла се пред фронт  офиса в Разлог, е станал лично директорът на ОП „Паркинги и гаражи“ Стефан Лачинов. Пред „Струма“ той сподели, че служителите на предприятието постоянно влизат в пререкания с нарушители, но друг подобен случай, който да продължи години наред, не е имало. Според него би трябвало да се помисли за съвместна работа с полицията в районите на „синя зона”, особено при поставяне или премахване на скоби на нарушители, когато възникват най-често проблемите.

Срещу общинския служител Александър Кашотов никога не са пускани жалби в предприятието и не са постъпвали оплаквания от граждани за превишаване на служебните му задължения. Колегите му го описват като спокоен, уравновесен и толерантен, стриктно спазващ задълженията си.

Нападателят му Христо Юруков е осъждан, добре познат на разложани и на местната полиция. Той се занимава с добив на дървен материал. Преди две години беше задържан от полицията за заплахи и закани за убийство срещу икономиста Владимир Каролев, срещу когото Юруков и неговият приятел Йордан Б. бяха насочили дори запален моторен трион. Тогава Каролев ги беше хванал да секат незаконно вековни дървета. Преди инцидента Каролев няколко пъти е подавал сигнали до ДГС – Разлог за незаконната сеч, която се извършва в близост до комплекса му „Три планини“ край Разлог.

Според запознати при добив на дървен материал преди няколко дни е станал трудов инцидент, при който Хр. Юруков е пострадал сериозно. Той е затиснат от труп на дърво и е транспортиран за лечение в столичната клиника „Пирогов”. Местни коментираха, че той има счупени прешлени.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене