Нов шанс за младите хора предостави Четвъртата кръгла маса „Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора” в Благоевград

KraglaMasa_BL

В Община Благоевград днес се проведе регионална кръгла маса на тема „Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора”.
Форумът бе организиран от Икономическият и социален съвет и Министерство на труда и социалната политика, като община Благоевград ец официален партньор на събитието.
На срещата присъстваха проф. д-р Лалко Дулевски, Председател на икономически и социален съвет на Република България, представители на ИИС, известен като Гражданския парламент в страната, в него са ръководителите на българските синдикати, най-големите структури, организирани от гражданското общество, представители на изпълнителната власт, представители на местната власт, в лицето на зам.-кмет по „Европейските проекти и програми“ в община Благоевград Зорница Кралева; зам.-областният управител на област Благоевград ; Веселин Инджев, Директор на дирекция “Жизнено равнище и социална сигурност и демографско развитие“ към МТСП; представители на МОН, СЮЗО, които са партньори Икономическия и социален съвет.
В кръглата маса участие взеха представители на РИО; Търговско-промишлена палата, представителите на Дирекция „Социално подпомагане“ от градовете Разлог, Петрич и Якоруда; както и представители на ЮЗУ, на техникуми и училища от градовете Благоевград и Сандански.
„Проблемите на социалната икономика са проблеми на хората. И въпросите, отговорите и решенията на тези проблеми се решават не в София, а на територия, където може да се чуе и сподели опит и предложения за следващи решения в тази област“ – бе част от изказването на проф. д-р Лалко Дулевски.

„Считам, че ще бъде от изключително голямо значение провеждането на днешната кръгла маса. Тя ще постигне целта си като предоставим възможностите и переспективите към младите хора за начините и условията за предприемачество чрез финансовите инструменти на ЕС , чрез възможностите, които предоставя оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“, ОП „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Наука, образование, интелигентен растеж“ – бе част от изказването на Зорница Кралева, зам.-кмет по „Европейските проекти и програми“ в община Благоевград Зорница Кралева.
Госпожа Кралева посочи като пример многото студенти, които са в чужбина, и се занимават активно с предприемачество, което впоследствие развиват в социални предприятия.

KraglaMasa-BL

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене