Градът: „Гросман” ООД и „Гама-комерс” с нереализирани проекти за заетост

D

Гоцеделчевската фирма „Гросман” ООД не е успяла да реализира договор за 252 421 лева, одобрен за финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Проектът е целял създаване на нови работни места, намаляване на безработицата в региона, повишаване професионалните умения на вече работещи във фирмата и подобряване условията на труд. Изпълнението на проекта е трябвало да започне в края на октомври 2013 г. и да приключи на 1 юни тази година. Договорът обаче е бил прекратен. Причините за пропадането на проекта не са посочени в специализирания правителствен сайт, на който се публикува информация за приключили и текущи проекти с пари по програми. По проектът с номер ESF-1113-08-01003 е било предвидено предоставяне на професионално обучение, а в последствие и наемане на работа, на 28 души – 1 брой „Офис секретар” – специалност „Административно обслужване”; 24 броя „Оператор в производството на облекло” – специалност „Производство на облекло от текстил”; 2 броя „Работник в производството на облекло” – специалност „Производство на облекло”; 1 брой „Моделиер – технолог на облекло” – специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил”.
По същата програма е прекратен договора на още една места фирма – „Гамакомерс” ООД. Нейният проект е бил на стойност 105 972 лева. Основната цел е била стимулиране интеграцията и по-лесна адаптация към пазара на труда на 10 безработни лица– тези до 29 годишна възраст, чрез включването им в обучение по професионална квалификация и осигуряване на последваща заетост в предприятието.
Според същата публична справка в процес на успешно изпълнение е 18-месечния проект по заетост на „Геоком” 2000 ООД на стойност 305 697 лева.
Този проект се отнася до обучението на 21 безработни младежи до 29 год. в професиите „Заварчик” – първа степен, „Строителен монтажник” – втора степен, „Електромонтьор” – втора степен, „Строител” – втора степен,„Офис-мениджър” – част от трета степен и Дигитална компетентност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене