Местния печат

печат

„Вяра“

Ени Лефтеров обедини целия ОбС, застави кмета Чимев да плюе върху глобата си и лично да узакони незаконната бариера на частната болница, пълнят черна каса с двулевки от честни дупничани

Председател на Общинския съвет в Дупница вчера се оказа не легитимно избраният от БСП, ЛИДЕР и ОДБ Костадин Костадинов, а неговият работодател – съветникът д-р Ени Лефтеров. Докторът обедини целия Общински съвет и дори застави кмета на Дупница Методи Чимев да му внесе докладната записка за узаконяване на очевадното му нарушение, а именно да постави бариера на улицата пред болницата си и да сурвака с такса от 2 лв. болни и обикновени граждани, преминаващи по улицата покрай болницата му.

 

За първи път за последните 8 години дадоха предсрочно заплатите на работещите в „Напоителни системи” – Дупница

За първи път от 8 години работниците и служителите от „Напоителни системи”-клон „Струма- Места” получиха заплатите си пет дни преди крайния график. Дружеството, което има скандалната слава, че държи 270-те си работници и служители без заплати по половин година, за първи път в историята си регистрира рекорд, като плати предсрочно парите на хората.

 

Георги Радойков от Бели Искър доживя до 100 г. без цигари и алкохол, няма да празнува юбилея заради смъртта на снаха му – бизнесдамата Велика Радойкова

Георги Радойков от самоковското село Бели Искър без цигари и алкохол стигна до 100 години. Столетникът обаче не събра гости за юбилея заради смъртта на снаха му Велика Радойкова, която починала преди една седмица. Дядото от 3 години живее при сина си Спас Радойков в Самоков. Синът му работи в строителството. Снахата на Георги Радойков, родена в Говедарци, цял живот имаше собствен бизнес в Самоков и беше известна с най-хубавите магазини за бельо и дрехи.

 

Със заем от 1 860 000 лв. изграждат „интелигентно“ улично осветление в Благоевград, кметът Камбитов: С LED осветлението икономисваме 100 000 лв. годишно, за 13-14 г. ще го изплатим

Изграждат ново високотехнологично улично осветление в Благоевград. Това решиха местните парламентаристи след дълги дебати. По предложение на кмета Атанас Камбитов ще се изтегли заем от 1 860 000 лева, който ще се изплаща с икономиите от ел. енергия след въвеждане на т.нар. „интелигентно осветление“.

 

Разбулиха мистерията с милионите на Перник! Кметът Иванов: Със спечелените от дело срещу държавата 18 млн. лв. са покрити борчове и е ремонтирана магистралата, дългът от 16 млн. е натрупан от Янакиева за 5 г. 

Най-сетне стана ясно за какво са били похарчени получените от община Перник 18 милиона лева след съдебно дело. Става въпрос за пари, получени по извънсъдебно споразумение с държавата по дело, заведено още преди петнадесетина години от екскмета Андрей Андреев за щети, нанесени на околната среда в района въгледобивната дейност. Искът бе за 37 милиона лева, на първа инстанция то бе спечелено, съществуваше опасност да бъде загубено на втора и бившият градоначалник инж. Антоанета Георгиева успя да се споразумее за половината сума.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене