СЛЕД ПИЯНСКИ ЕКШЪН В БЛАГОЕВГРАД! Строител осъден на 3 месеца затвор за пребит племенник на бизнесмен

темида

22-годишен благоевградчанин бе осъден на 7 месеца затвор, след като на пияна глава преби непознат човек. Екшънът се разиграл на автобусната спирка край заведение „Шатрата“ на 23 май миналата година. Вечерта Стаменчо Топузов разпивал с приятелите си Юлиян Гръчки и Илиян Филчев в кварталното заведение в жк „Струмско“, след което решили да продължат купона в кв. „Еленово“. Купили си два галона бира и след 23 часа се качили на последния автобус по линията на двойката. Тримата били доста превъзбудени от алкохола, говорили високо и се заяждали с пътниците в автобуса, които предвидливо се преместили по-далече от пиянската компания.

Сред пътниците бил и 40-годишният Даниел Клисарски, който носил със себе си компютъра, подарък от чичо му Малин Широкански, един от съсобствениците на „Винпром Логодаж“. Мъжът погледнал към шумната компания, което било фатална грешка, защото те започнали да се заяждат с него и да го обиждат. Когато той слязъл на спирката край „Шатрата“, тримата пияни младежи тръгнали след него и го нападнали. Започнали да го удрят и ритат, издърпали компютъра и го изхвърлили настрани. На помощ на жертвата се опитал да се притече Венцислав Тодоров, който също бил слязъл от автобуса. Той не посмял да се намеси физически, тъй като бил прясно опериран, но се развикал. Нападателите го заплашили, че могат да го наръгат с нож, и през това Даниел Клисарски успял да се отскубне и побягнал.

Разправията е прекратена, а впоследствие от тримата побойници бил обвинен само Стаменчо Топузов, и то за грабеж. Обвинението за грабеж обаче в съдебна зала не е издържало, тъй като нападателите не са отнели чуждата вещ, в случая компютъра, а са го изхвърлили настрани от пътя. Това твърди и пострадалият собственик. При това положение съдия Калина Иванова оправда подсъдимия по обвинението за грабежа, но го осъди на 3 месеца условно за побоя, което е едро хулиганство.

Наказанието бе увеличено с още 4 месеца, тъй като младежът от кв. „Струмско“ е бил осъждан условно за кражби и увреждане на автомобили като непълнолетен и присъдата е била в изпитателен срок. След като тя бе активирана в ефективна, общото наказание на 22-годишния строител стана 7 месеца лишаване от свобода в затворническо общежитие от открит тип.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене