Читалище „Братство 1869“ ще приема и предава документи на кандидат- студенти

читалище "Братство"

Кандидат студентите от Кюстендилска област ще могат да подават документите за кандидатстване, за почти всички университети в страната в кюстендилското читалище „Братство 1869“. Културната институция сключи договор с Националната асоциация за прием на студенти.
„Координатите на читалището са вече на сайтовете на почти всички университети в страната и в справочниците им. И вместо да се ходи във Варна, Бургас, Шумен, младежите и техните родители могат да дойдат при нас да получат необходимата информация и да подадат нужните документи за кандидатстване. Това е удобство, спестяваме време и пари“, коментира за Дарик председателят на читалище „Братство 1869“ Иван Андонов.
На сайта на Националната асоциация за прием на студенти е изписано с кои университети има сключени договори за сътрудничество.
„Единственият представител за Кюстендилска област е читалище „Братство 1869″. Кандидат- студентите могат да разберат с изпита, който желаят да положат, в кои университети могат да кандидатстват? Започват и предварителните изпити, така че младежите не трябва да се бавят“, заяви пред Дарик Симона Попова, управител на асоциацията.
По информация на Дарик, таксата за услугата ще бъде равна на цената на един автобусен билет до града, в който се намира избрания университет.

dariknews/Кюстендил

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене